Какво да правим в Пловдив (11.06 – 17.06)

Актуално Градът Живот Новини
Тази седмица Пловдив ще чете и ще се забавляваме на музикални фестивали

11 юни

Музикален фестивал Music Daze

Music Daze – първият летен фестивал в България за 2021 година! Очакват се весели компании и фенове от цяла България, които идват в града за да изживеят дългоочакваната емоция от фестивална еуфория и музика на живо и да се потопят в любимата атмосфера на Пловдив!

Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/music-daze-festival-plovdiv-hlm-bunardzhik-561933/event.html

Music Daze се организира от Blue Hills Events – https://www.facebook.com/bluehillsevents/

Очакваме ви за силни фестивални емоции!

Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/278685913725648

Хълм Бунарджика

11 юни – 13 юни

Изложба “Когато Антарктика показва сърцето си на учените”

На 11.06.2021 (петък) от 18:00 в Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита антарктическа фотоизложба и експозиция от минерали, скали, палеонтоложки находки и образци от съвременна морска фауна, озаглавена “Когато Антарктика показва сърцето си на учените”.

Програмата на откриването включва приветствие от директора на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров и инициатора на събитието доц. Любомир Кендеров, представяне на участниците, фотоизложбата и музейните експонати, както и вълнуващи истории за българската мисия в Антарктида от проф. дн Христо Пимпирев – директор на Националния център за полярни изследвания, председател на Българския антарктически институт и доайен на българските полярни експедиции.

Събитието ще продължи с мултимедийна презентация, представяща Националната програма за полярни изследвания, логистиката по Българската антарктическа експедиция и Антарктическата база „Св. Кл. Охридски“ на о-в Ливингстън. Интересната презентация ще изнесе пред публиката на музея г-н Драгомир Матеев – координатор наука и логистика на БАИ, ръководител направление логистика на НЦПИ.

Регионален природонаучен музей – Пловдив

18 часа

TOMMY RIVERRA at BALLY CLUB

На 11-ти юни за доброто настроение на гостите в BallyClub, ще се погрижи Tommy Riverra- винаги добре подготвен да изненадва публиката по най-добрия начин. Музиката, която го описва се характеризира с дълбоки бас линии, ритмични елементи, енергичен, динамичен и мелодичен House, Deep, Tech, Afro, Electronica звук!

Bally Club

21:00 – 03:00 часа

12 юни

Ученически рок фестивал S`cool rock fest 2021

S`Cool Rock Fest е иновативна идея за създаване на една традиция в откриването на млади таланти. Целта е да се подпомогне развитието и утвърждаването на рок културата сред учениците и насочване на интересите им към стойностите на световната музикална култура. Сред важните задачи е стимулирането на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене, което се изразява в представянето на изцяло авторски песни.

Подрастващите таланти, които в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена, получават шанс да се изявят на оборудвана с професионална апаратура сцена, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява.

Не на последно място S’Cool Rock Fest среща тийнейджърите с популярни, известни, любими и доказали се рок музиканти, които ще свирят като специални гости на закриването на фестивала и ще споделят своите познания и своя опит с младите си колеги, впечатления за представянето им и напътствия за тяхното развитие.

Провеждането на китарни клиники и уъркшопи като съпътстващи мероприятия на S’Cool Rock Fest има за цел насърчаване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история – за стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, показване на инструментални техники, представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

Парк Лаута

12 – 13.06

18:00 – 23:00 часа

Street Mix with ELLE FX & PLAN X at BALLY CLUB

Събота вечер стартираме партито пред клуба на улицата – “”Street Mix” – очаква ви хубава музка, няколко питиета изпити в компанията на добри приятели.

Зад пулта застават ELLE FX & PLAN X – две талантливи и нашумяли имена в града под тепетата. Те имат модерен поглед на електронната музика, отворени към света и ще ни представят поредния вдъхновяващ диджей сет.

Bally Club

20:00 – 03:00 часа

13 юни

Четвърти международен фестивал “Здравей, Армения”

Музиката и танцът носят енергия, много символика и радост. Когато хората разбират и оценяват културата на различните, се подготвят и възпитават духовно възвишени личности и толерантни граждани, което е залог за запазване модела на града ни като етнически толерантен и многолик.

Хората по цялата планета осъзнаха необходимостта и възможността от свободно движение и със сигурност ще се възползват от предложението на Фондация Аракс, за да посетят един изключително цветен фестивал, какъвто е фестивалът „Здравей, Армения“.

Във фестивала тази година ще вземат участие танцови състави от Пловдив, София, Бургас, Варна, Русе и Букурещ, които чакат с нетърпение да излязат на сцена след повече от година отсъствие заради Ковид-пандемията.

Площад Стефан Стамболов

11:00  часа

Още вижте в Lost in Plovdiv.

 

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.