АктуалноГрадътНовини

Изоставеният Пловдив 8: Центърът на Капана в разруха

Съборени колчета стоят с месеци неремонтирани по улица „Йоаким Груев“ в Капана. Най-атрактивната туристическа част на Пловдив изглежда отблъскващо с унищожената си инфраструктура. В същото време те не изпълняват и функциите си – да предотваряват незаконно паркиране и спиране.

Ситуацията е идентична по цялото продължение на улицата – от кръстовището за Джумаята до Широкото, информира читател на „Под тепето“ в сигнал.

Автоматичното колче в началото на улицата до Джумаята не работи от месеци и е запълнено от местните с камъни, за да не се контузи някой в дупката. Разрушени от автомобили пешеходни плочи също стоят неремонтирани от дълго време. Бетонният блок, който също трябва да спира автомобилите е преместен на тротоара и не върши никаква функция, освен да пречи на пешеходците. От години е разместен и в изключително лошо състояние паважът на самия завой от „Железарска“ към „Йоаким Груев“.

По същия начин липсва инфраструктура, която да пречи на влизането на автомобили по другите пресечки чак до Широкото. Там редовно неправилно паркирали и спиращи автомобили събарят колчета, които не се ремонтират. Съборени на земята, те грозят изключително много иначе приятната гледка в Капана, създадена от местните обитатели и бизнеси.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина