Иван Тотев втори след Борисов в листата за Пловдив

Актуално Градът Избори 2021 Новини

От листата в областта отсъства ген. Константин Попов, който беше неин водач на предишните избори като представител на гражданската квота

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев регистрира листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16 РИК днес минути преди 10 ч. Припомняме, че водач на листата в Пловдив град е премиерът Бойко Борисов, втори е бившият кмет Иван Тотев.

„Регистрирахме листата на коалиция ГЕРБ – СДС за участие в изборите за 45-то Народно събрание на първа дата, на този хубав български празник и сме с позитивно настроение. Още повече, че листата е съставена от изключителни професионалисти в областта си. Голяма част от хората в нея и до момента са работили за град Пловдив. Имаме и нови предложения в гражданската квота – това са хора, които дават добавена стойност на листата. Водач отново е г-н Бойко Борисов и имаме всички предпоставки да очакваме един добър резултат на 4-ти април”, заяви областният координатор и кмет на Пловдив два мандата /2011-2019 г./ инж. Иван Тотев. Той изрази надежда в града под тепетата най-малкото да бъде повторен  резултата от 2017 г., когато ГЕРБ изпрати в Народното събрание петима свои представители.

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДВ в 16-ти МИР – Пловдив-град:

 1. Бойко Методиев Борисов
 2. Иван Борисов Тотев
 3. Вежди Латиф Рашидов
 4. Радомир Петров Чолаков
 5. Спас Георгиев Гърневски
 6. Александър Милков Държиков
 7. Надя Росенова Танева
 8. Пламен Дочев Панов
 9. Христина Илиева Кашилска
 10. Стефан Иванов Шилев
 11. Вера Иванова Тоскова
 12. Гошо Димитров Къчков
 13. Спас Атанасов Шуманов
 14. Даниела Асенова Митова
 15. Георги Василев Личев
 16. Николай Илиев Арабаджиев
 17. Мирослав Тенев Тенев
 18. Емил Георгиев Русенов
 19. Ели Георгиева Гатева
 20. Елена Петрова Тотолакова
 21. Симона Цветанова Николова
 22. Петър Георгиев Траянов

От ГЕРБ – Пловдив област също регистрираха в 17-та РИК кандидат-депутатската си листа. След водача Дани Каназирева е сегашният депутат Данка Люртова.

Трети е земеделският производител Йордан Кръстанов, който е от СДС, следван от депутатът от ГЕРБ в момента Младен Шишков. До десето място кандидатите на ГЕРБ в региона са Димитър Янев, Николай Пильов, Даниела Кузманова, Николай Стаматов, Кристина Крислова и Асен Кичуков.

От листата в областта отсъства ген. Константин Попов, който беше неин водач на предишните избори като представител на гражданската квота. На 12-то място е настоящият депутат Запрян Янков.

Издигането на кандидатурата ми за водач на листата на ПП ГЕРБ в област Пловдив е преди всичко отговорност. Отговорност към хората и аз съм готова да  я поема. Никога не съм търсила комфорт в политиката, доказах го и като областен управител“, заяви водачът Дани Каназирева.

Източник: радио Пловдив

Споделете ни във:

1 thought on “Иван Тотев втори след Борисов в листата за Пловдив

 1. Наглия гьонсурат крадлив пак го притоплят, пак изпълзя…да не е огладнял нещо?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.