Актуално

Истинска кръв се проля в театъра на „Крал Лир“

Христо Пъдев наряза колега с меч в интерактивното представление, което се гледа на две сцени едновременно

Image title
Истинска кръв се проля в театъра, по време на историческото поставяне на „Крал Лир“ на две сцени по интерактивен начин. Актьорите буквално прегоряха в спектакъла на 25 март, който ще остане в аналите на българската драматургия като първата дата, на която една постановка може да се гледа едновременно на две места в реално време- живата игра в пловдивската драма и директното излъчване в столичния театър „София”. Алената животворна течност бликна от главата на един от актьорите в супер продукцията току на финала й. А „касапинът“ бе Христо Пъдев, който в края на спектакъла извършва жертвопринушение.

Пъдев до толкова влиза в ролята на палача, че срязва със замах ухото на колегата си. Шурва кръв. Зрителите зяпат с удивление. Егати ефекта, коментират повечето. А мечът наистина прави разрез на част от ухото на актьора. Който обаче стиска зъби и доиграва сценката стоически. Ни вопъл, ни стон.

Изкуството иска жертви, закачат се днес актьорите, в Деня на театъра, а случилото се е повод за безкрайни шеги и закачки. Въпреки стократните репетиции Пъдев губи координация и дерва слуховия орган на колегата си, който след кървавото представление броди из Пловдив с превръзка на ухото. Гафовете са една от най-красивите части от нашата професия, казват някои от театралите.
Под тепето поздравява всички тях и им благодари за многото емоции и истории през годината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина