Актуално

Испанецът Веласко напада в Кичука

Наркоманът Тошо и ибериецът Кристиян са нападателите на златарите


Сакът със златото и газовият пистолет на Тодор Желязков малко след екшъна
Испанецът Кристиян Веласко е един от авторите на екшъна в “Кючук Париж” от оня ден. Гастрольорът станал ортак с организатора на удара срещу златарите Димитър и Веселин Недеви от немотия. Ибериецът нямал пукната стотинка и не можел да си намери работа, а Тодор търсил кинти за нужната доза хероин. Веласко живеел в апартамента на Тодор Желязков и бил интимен със сестра му. Тошо няма нищо против близостта им, тъй като познавал испанския си кандидат зет от Майорка, от където се върнал преди около две седмици. 22-годишният пловдивчанин мислел, че ще изкара някое евро зад граница, но се минал. Кацнал обратно в България гол и бос, без стотинка в джоба и крайно отчаян. Тогава решил, че ще вади пари по лесния начин. Инвестирал в газов пистолет, извадил кухненския нож и решил да действа. Според ченгета, най-вероятно той е автор и на грабеж на магазин за хранителни стоки от миналата седмица, пак в “Кючук Париж”. Тошко бил толкова на зор със средствата, че дори не си правил труда да “работи” в други квартали, а шетал в своята махала.
Желязков бил арестуван от полицията в района на Събота пазара, само на няколко крачки от атакуваното преди два дни златарско ателие. Той не оказал съпротива по време на ареста, сякаш очаквал да чуе щракването на белезниците. Час по-късно, в дома му, бил задържан и испанският каубой Веласко. Пловдивските последователи на Били Дъ Кид са в ареста, а в неделя ще се гледа мярката им за неотклонение.
Още вчера един от братята златари Димитър предположи, че става въпрос за аматьори и вероятно наркомани, и се оказа прав. Самият факт, че Желязков е нападал търговски обекти в собствения си квартал говори, че с лекота се вписва в категорията “пишман престъпници”. Той има досие- съден е за кражба. Какво прави 27-годишният испанец в Пловдив, все още не е ясно. Полицията тепърва ще установява има ли той нещо общо с другите обири в махалата в близките няколко седмици.
Златарите Димитър и Веселин благодарят на полицията за страхотната работа и светкавичната реакция. “Демонстрираха страхотен професионализъм. Сваляме им шапки”, казват храбрите ювелири, които отбиха атаката на уличните бандити и се стреляха с тях в градинката срещу кино “Въстаник”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина