И ВМРО против избора на нов шеф на КОЦ-Пловдив

Актуално Гласове Новини Политика ПУЛС

Онкодиспансерът е единственото общинско дружество, което за миналата година има печалба от над 1,5 млн.лв, подчертаха от групата

Как така сегашният управител на онкологичния център, д-р Парашкев Цветков, е най-некомпетентният от всички кандидати, след като е избран с пълно единодушие

Никола Михайлов, стажант

Общинските съветници от ВМРО-Пловдив заявих на пресконференция днес, че те също няма да подкрепят предложението за избор на директор на Комплескния онкологичен център на утрешната сесия на местния парламент.

Съветници искат изслушване пред ОбС и прозрачност при избора на шеф на КОЦ-Пловдив

По думите на градския лидер Борислав Инчев, за пореден път се прокарват едни или други интереси в сферата на здравеопазването.

Инчев не разбира как така сегашният управител на онкологичния център, д-р Парашкев Цветков, е най-некомпетентният от всички кандидати, след като е избран с пълно единодушие.

Той също коментира, че Онкодиспансера е единственото дружество, собственост на общината, което за миналата година има печалба от над 1 500 000 лева.

Друго, с което от партията ВМРО са несъгласни, е информацията за изпълнение на бюджета към 30.06.2020 г. Според техния анализ на отчета се наблюдава устойчива тенденция за намаляване на печалбата.

Борислав Инчев напомня, че с едно решение на общинския съвет вече е реализирана приходната база и е намалена с над 5 милиона лева. От партията се притесняват, че новите отчети ще доведат до нова актуализация, касаеща над 10 милиона лева надолу. Председателят също така показа голямата разлика, между заложените в бюджета приходи и дефакто изкараните към този момент.

Според него, драстично ще бъдат намалени таксите за ясли и детски градини.

Той напомни, че ВМРО са предложили да бъдат заделени пари за изграждане на места за паркиране, детски градини и площадки, футболни игрища и кръстовища. Никой не е реагирал на предложението им до момента. Партията също така е подала сигнал към ръководството на Общината, за да се предприемат реформи като оптимизация на администрацията, привличане на специалисти и други. На мнение е, че в последната една година, Пловдив бива обречен на застой и проблемите не се решават.

Д-р Калинов даде проф.Янева на прокурор

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.