Гросмайсторът Кирил Георгиев спечели международния турнир по шахмат в Пловдив

Актуално

Кирил Георгиев спечели седмото издание на международния турнир по шахмат в Пловдив. Той бе организиран със съдействието на строителния предприемач Пламен Сапунов и пловдивските клубове по шахмат в памет на петима големи местни  треньори Йордан Аянски, Красимир и Лилко Сапунови, Аврам Друмев и Пейчо Пеев и се проведе в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

В ожесточената надпревара, в която се включиха над 200 състезатели от България, Северна Македония, Турция, Гърция и Украйна, гросмайсторът набра 7.5 точки и бе награден от бившата световна шампионка по шах Антоанета Стефанова. Освен купата за крайна победа Кирил Георгиев получи и 1100 лева от наградния фонд. На второ място се класира Петър Дренчев, чиято премия бе 800 лева, а трети завърши Любомир Данов, на когото връчиха чек за 600 лева.

„Доволен съм от успеха. Тук съм не за първи път, но не бях печелил турнир и съм щастлив, че този път го направих“, коментира Георгиев.

Антоанета Стефанова награди 8-годишната представителка на Украйна  Светлана Русиева, която се представи най-добре в своята възрастова група. Шампионката поздрави лично всички отличени.

В турнира взеха участия 10 гросмайстори и 8 международни майстори, а наградният му фонд бе 6000 лева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.