Дават Инсенератора на концесия

Актуално Власт Градът Изпод тепето Новини

Днес по комисии е разпределено за разглеждане предложение за отдаването му

Слави Георгиев: Не е трудно да се разгадаят ходовете на Здравко Димитров. Той и екипа му, все повече заприличват на Али Баба и 40-те разбойника

Постоянните комисии в Общински съвет – Пловдив днес са получили за разглеждане предложение за отдаване на концесия на Инсенератора. Това става ясно от публикация в социалната мрежа на независимия общински съветник Слави Георгиев:

„Само 3 месеца отне на кмета Здравко Димитров, да обяви намеренията си за отдаване на концесия на „Инсенератор Пловдив“. Една печеливша дейност, ще бъде подарена на частен „инвеститор“, който ще печели пари, вместо това да прави община Пловдив. Днес по комисии е разпределено за разглеждане предложение за отдаване на концесия. За съжаление, не е трудно да се разгадаят ходовете на Здравко Димитров. Той и екипа му, все повече заприличват на Али Баба и 40-те разбойника.“ 

Показно как Община Пловдив се отказва да развива печеливши дейности

Той припомня, че на 10 февруари т.г. местният парламент декапитализира дружеството със свое решение. Тогава Георгиев предрече, че става дума за подготовка за концесия. Ето и коментара му по този повод:

„Днес общински съвет, взе едно изключително недалновидно решение, а именно декапитализиране на „Инсенератор Пловдив“ ЕООД. Едно дружество, които целево последните 10 г., не бе развивано. Дейността на инсенераторите (изгаряне на болнични отпадъци и други опасни материали) е изключително печеливша и това предприятие, можеше да носи милиони левове печалба, всяка година на общината. На настоящия пазар, има олигопол от 2-3 такива предприятия, които нямат интерес от конкуренция. Това е в основата на ликвидирането на това общинско предприятие.
Сценката с това, кой води счетоводството на предприятието и какви пари присвоявал директора за бензин, са само отвличащ маньовър, за да се оправдае действието по декапитализиране на ЕООД-то. Всичко това се случва с дейното съдействие на кмета Здравко Димитров, който 2 г. е търпял едно общинско предприятие да тъне в безстопанственост. Същия този директор, нееднократно съм го изобличавал в миналия мандат, за некадърно управление.
И в крайна сметка, целта е тази дейност, да не е общинска, а да е частна и да се добута до концесия. Случката е показна, как община Пловдив, сама се отказва да развива дейности, които могат да и носят средства за бюджета.
Тук предложението ми, за отхвърляне на точката, до изясняване на обстоятелствата по дейността и бъдещи възможности за развитие на предприятието, не получи позитивен резултат.“
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.