АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Дани Каназирева на отчета си като областен управител: Общественият интерес трябва да е на първо място

„Поех отговорността да бъда областен управител на Пловдив – област преди близо година и половина с ясното съзнание, че ще работя за хората. Обещах да отстоявам принципите, които винаги съм следвала – диалогичност, прозрачност и публичност”, заяви Дани Каназирева в отчета си като областен управител. От днес официално тя се впуска в битка за Народното събрание като водач на листата на ГЕРБ в областта.

В отчета си Каназирева се спря най-вече за работата в ситуацията на пандемия от Ковид-19 и свършеното от Областния кризисен щаб под нейно ръководство.

„ Имаше напрегнати моменти и нелеки задачи, но положихме всички усилия за постигане на висок обществен резултат, в интерес и с цел запазване здравето на гражданите в Пловдив и областта. Цялата администрация, наред с текущите си задължения, трябваше много бързо да се реорганизира, за да може да продължи да работи и обслужва гражданите в ситуация на извънредно положение. Тук бе създаден първият в страната Медицински щаб, в който участват и до днес РЗИ, БЛС, Спешна помощ и директорите на най-големите държавни и частни болници в Пловдив. Един от най-големите успехи е, че в битката с инфекцията от първия ден се включиха и държавни, и частни, и общински болници. Така е и  до днес – в 20 болници, от които 4  в областта,  има ковид отделения и достатъчно легла, включително и за тежки интензивни случаи”, отчете Каназирева.

Припомни още, че за първи път тук бе създадена Областна информационна система, чрез която в реално време се знае къде и колко са свободните легла.

„ Благодарение на добрата организация в лечебните заведения, всеотдайността на лекарите, медицинските сестри и персонала, както и на много доброволци, успяхме да съхраним здравната ни система, когато през ноември и декември рязко се увеличи заболеваемостта от Ковид-19”, подчерта Дани Каназирева.

Спря се и на инфраструктурните проекти в областта, реализирани или стартирали в рамките на тази година и половина- локалните платна на Асеновградско шосе, които трябва да са готови през май,  ремонта на пътя за Хисаря в отсечката за Дуванлии, подбалканският път при Карлово, както и пловдивския участък  на пътя за Пазарджик.

„ Започна цялостна реконструкция на Околовръстното,  продължаваме по процедурите по изграждане на Югоизточния обход на Пловдив. Усилено се работи  на пътя Белица- Загражден и на пътя Югово –Лъки като 20 км. от трасето ще бъдат разширени. Това е един от трудните райони в областта. В село Дряново за много кратко време бе укрепено опасното срутитище, като отново правителството в спешен порядък отпусна 480 хиляди лева . Стартира цялостен ремонт на пътя Лилково, след разклона за с. Бойково, като  по проекта ще се стигне до област Смолян. Продължаваме с реконструкцията и на други важни пътни артерии в областта, за които имаме подкрепа на държавата и отпуснати средства – пътя Раковски –Брезово,  Асеновград-Кърджали.  Има готов проект и за пътя Асеновград –Първомай и на отсечката Асеновград-Садово”, допълни Каназирева.

Спря се в детайл и на казусите с водата в Белащица, затварянето на биозентралата в Труд и кариерите над Белащица.

„ Беше решен проблемът с обезводняването на река Въча и взети мерки за обезпечаване на необходимия воден отток и недопускане на екологични щети. Междувременно бяха предприети спешни мерки срещу замърсявания на река Марица и набелязани конкретни действия”, изброи още тя.

„ През тази година с моя екип работихме с твърдото убеждение, че обществения интерес трябва да е на първо място.  Отстояваме и позицията, че презастрояването в Пловдив трябва да спре, а нормативната уредба и ОУП да се спазват. В тази връзка бяха върнати две решения на ОбС –Пловдив, свързани с одобрени ПУП-ове. Едното е решението на ОбС за одобряване на ПУП на кв. „Захарна фабрика” и смяна на предназначението на отредени за зелени площи, а другото е решението за застрояването на терена  на бившия завод на Кока-кола”, каза на финал в отчета си Каназирева.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Как някой им вярва на тези политически проститутки? Цяла кметска кампания обяснява, как е опозиция и колко са лоши ГЕРБ и после областен и водач на листата на Тиквата! Това се казва да нямаш никакъв срам! И нейният шеф Кисьов пък при ВМРО. На 04.04.2021 идва съдът на Пловдивчани!Герберастите ще бъдат изметени от най стария град в Европа!ГЛАСУВАЙТЕ!!!

  2. Как някой им вярва на тези политически проститутки? Цяла кметска кампания обяснява, как е опозиция и колко са лоши ГЕРБ и после областен и водач на листата на Тиквата! Това се казва да нямаш никакъв срам! И нейният шеф Кисьов пък при ВМРО.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина