Актуално

Чашата преля: Най-компрометираният лапна здравето на пловдивчани

Меко казано скандално поредно назначение на БСП! Баташки грабва УМБАЛ „Св. Георги“

Екипът на най-голямата болница в ужас, стягат се протести и масово напусканеЧашата преля. Поредно назначение на правителството, в частност на здравното министерство, втрещи дори най- ярко червените доктори в Пловдив, които са много. Най-компрометираният кандидат за директор на УМБАЛ „Св. Георги“ доц. Илия Баташки лапва здравето на пловдивчани. Заповедта за назначението на скандалния социалист е на бюрото на министър Андреева. Очаква се утре да бъде подписана, а Баташки с цялата си прелест да влети в шефския кабинет и да пъхне за втори път под мишницата си най-голямата болница в България. Това, меко казано брутално назначение, идва в момент, в който държавата е на улицата и крещи именно срещу кадровите ходове и целия абсурд в правителството и държавата. Предложението днес е било бурно обсъждано, имало е и скандали, но министър Андреева е била категорична- той е. А именно- човекът, който с таланта си фалира веднъж УМБАЛ „Св. Георги“. А по-късно сложи на стената и друга болница- „Св. Панталеймон“.

Очаква се утре до 12 часа заповедта да бъде парафирана, а шофьорът на червения доцент да спре черното му Инфинити пред Университетска, Батака да плясне с ръце и да започне да работи за благото за здравеопазването. Или да трупа мътни гигантски дългове, в което е много добър. За жалост това идва в момент на големи кадрови проблеми, тъй като специалистите тръгват към частни клиники. Сега ще е масова вълна. Напускаме вкупом. Преди това обаче ще протестираме, защото този избор е абсолютно нелеп, гневни са здравни служители. Те се канят и да излязат из улиците на града още утре.

До тази развръзка се стигна, след дълго ламтене за власт от Баташки. Той първо си спечели по изключително мистериозен начин вътрешнопартийния вот, за да стигне до избираемо място в листата преди изборите. А той ще остане в аналите с наглата реплика като доктор към бизнесмен, докато с Гергов бяха съперници за поста градски лидер на столетницата: „И сега какво, двама милионери не можем да си разделим партията“. Да питаш как лекар стана милионер, без частна практика. Не случайно в Университетска коментират Баташки „Като Пеевски с бяла престилка“, бесни са доктори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина