Актуално

Британците от Belleruche посветиха песен на България

Image title
Дни преди първия си концерт в Пловдив, британците от ню джаз и соул бандата Belleruche са вече в България. Причината за по-ранното им пристигане е отменено участие на остров Крит заради стачката на фериботите в Гърция. Затова пък, доволни от неочакваната почивка,  Belleruche ще разгледат забележителностите на столицата ни, а после се местят и под тепетата. Като истински музикални професионалисти обаче бандата вече органзира импровизирано студио в хотел Метрополитан, в който са отседнали. Впечатлени от гостоприемството на организаторите от ЕventEase и Bushmills, Belleruche обещаха на хилядите си фенове в социалните мрежи да компoзират песен, посветена на България, която да изпълнят за първи път на живо на София, а после и в Пловдив в събота вечерта в Драматичния театър. Освен нея, феновете им ще чуят и част от парчета от предстоящия им нов албум, някои неиздавани песни, както и всичко най-добро от сформирането им като група  през 2007 г. до момента.
Всички фенове на бандата под тепетата очакват се нетърпения да видят и чуят
вокалистката Катринс де Боер. Освен вълшебен глас, тя има и вълшебна история. Оотгледана е на пиратски кораб, обикалящ южната част на Тихия океан в компанията на плочите на Били Холидей и Spanky Wilson. Затова и гласа на Катринс носи душата на океанския вятър, смесен с песъчинки от незаконни полинезийски барове и аромати на карибски ром. Още по-невероятна е историята на китариста Рики Фаболъс, който, забърквайки се с малтийски гангстер, един ден се озовава в плен, заключен в мазето му. Само благодарение на енергията, дадена му от записите на Grant Green и Django Reinhardt успява да избяга и тръгва да търси късмета си, въоръжен с фалшива самоличност и 40-годишна китара. Третият член на бандата – Dj Modest, открива магията на музиката, докато слуша хип-хоп ритми, промъквайки се тайно в ъндърграунд клубове. Сам сглобява своята първа саунд система – грамофони и миксер от стара електроника и автомобилни двигатели, с които прави първите си хип-хоп партита.
Тримата се запознават случайно в Северен Лондон и след споделена обща любов към соул музиката и джаза, бандата е вече създадена. Не закъсняват и успехите, Belleruche са желан гост на джаз фестивала в Montreux, Glastonbury Festival, както и в клубовете из цяла Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина