АктуалноБотев ПдВластГласовеГрадътМненияНовини

Ботевистите: Търпението ни свърши! Започваме масови протести!

Започваме масови протести. Това е единственото оръжие, което ни остана срещу лъжите от управата на град Пловдив“, това написаха обединените фенски фракции на ФК „Ботев“ в отворено писмо до: Здравко Димитров – кмет на община Пловдив, Пламен Райчев – зам.-кмет по строителство, Бойко Борисов – председател на ПП ГЕРБ и всички привърженици на отбора. Писмото е придружено с три писма между възложителя на поръчката за ремонт на стадиона и изпълнителя, от които става ясно, че изтегленият от общината заем от 12 млн. лева за Колежа няма да се изразходва целево за козирка на обекта, каквито бяха обещанията.

В писмото се казва, че феновете на Ботев свалят доверието си към общината и готвят протест, а зам.-кметът Райчев е потъпкал волята на общинарите. Прилагаме пълния му текст, без редакторска намеса:

„Уважаеми господа,

В последните месеци положихме неимоверни усилия да бъдем безкрайно коректни в отношенията си с Вас в нашата най-важна борба, а именно – битката за Колежа със 100% покривно покритие. След като разбрахме за съществуването на възлагателно писмо от 23. 12. 2022 г., издадено от община Пловдив за разходване на средствата, гласувани от общински съвет Пловдив за покривно покритие на стадион „Христо Ботев“,  без да е упоменато, че те трябва да бъдат вложени в изграждането на цялостна покривна конструкция на стадиона, за последен път потвърждаваме снемането на доверие от вашите личности!

От днес нататък трите организации, представляващи феновете на Ботев Пловдив, спират да потискат желанията на жълто-черната общественост за изразяване на недоволството си чрез самосиндикални протестни действия. Наша отговорност ще бъдат единствено масовите протести, които сме длъжни да организираме, за да защитим честта на всеки един жълто-черен фен, който търпеливо изчакваше някой да поеме отговорност за стореното до момента, да поеме отговорност за лъжите, неспазените обещания и срокове!

Г-н Борисов, при последното Ви посещение на стадион „Христо Ботев“ прехвърлихте ролята на „контрольор“ върху нас, феновете на Ботев Пловдив. Нашите механизми се изчерпаха и единственото „оръжие“, което остана в нашите ръце, е УЛИЦАТА! Като бивш министър и човек с опит в строителството г-н Нанков дойде няколко пъти и присъства на оперативките с община Пловдив. Надявахме се да осветли разходването на осигурения от Вас държавен и общински ресурс, но той изчезна, като спря да отговаря на обажданията и съобщенията ни! Надявахме се някой да ни подкрепи в желанието ни за коректно изпълнение на поетите ангажименти от всички заинтересовани страни по отношение на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“!

Уважаеми Ботевисти,

На 16-ти декември 2022 г. в телефонен разговор Пламен Райчев в присъствието на Здравко Димитров обеща предоставянето на анализа на количествено-стойностните сметки, предоставени от фирмата изпълнител на база предадената пълната проектна документация дни по-рано, като в допълнение пое ангажимент за издаване на възлагателно писмо, в което ясно да е описано, че сумата, отпусната от Общински съвет на град Пловдив в размер на 12 млн. лева, ще бъде целево изразходвана за цялостно покривно покритие на стадион Христо Ботев. И това със срок 23 т-ти декември 2022 г.

На 8-ми януари 2023 г. на среща със Здравко Димитров в ресторант на хотел Ландмарк, отново в телефонен разговор Пламен Райчев отрече да помни подобни обещания. С цялата си наглост и арогантно поведение Пламен Райчев е издал възлагателно писмо с дата 23-ти декември 2022, от което очевидно става ясно, че е потъпкал за пореден път желанието и борбата на многохилядната жълто-черна общественост!

КПБП, Сдружение ПФК Ботев и Бултрас ще уважат искането на жълто-черните феновете за протест от неделната ни среща и са в процес на подготовка на такъв!

До тогава бъдете сигурни, че ежедневно ще излизат подобни меко казано пасквили, че лъжем за документите, които имаме, че искаме да правим политическа партия, че искаме да нямаме стадион или искаме да изгоним г-н Антон Зингаревич!

Бъдете будни! Само Ботев
С уважение: Обединени фракции Бултрас, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев“.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. На „анонимен“ какъв му е въпросо со трите въпросителни?

   Очакваш да си кажа три имена, ЕГН, адрес и банкова сметка КАКТО ТЕБЕ?

   Чакай малко!

   Продължавай да чакаш!

   Чакаш ли още?

   ИМА ДА ЧАКАШ…

  1. Нека да не се морим да бутаме частното им игрище. НО

   ГРАДСКИ / ОБЩИНСКИ СТАДИОН ПЛОВДИВ който си имаме от време оно и даже комунистическо стои занемарен и изоставен, а е пряка отговорност и задължение на „администрацията“ на баскетБОЛЕН мозъклия Зико който не се явява на работа (и на десетината му ЗАМ-ове).

   КОЛКО МИЛИОНИ ОТ БОРЧОВЕТЕ В КОИТО ВКАРА ВНУЦИТЕ НИ ЗИКО ВЛОЖИ В ГРАДСКИЯ СТАДИОН ПЛОВДИВ ВМЕСТО В ИГРИЩАТА НА ОРТАЦИ-МИЛИОНЕРЦИ? А?

 1. ТЪРПЕНИЕТО НИ СЕ ИЗЧЕРПА В ГОЛФ КЛУБ МИЧКЮР!

  ДА СЕ ГЛАСУВА В ОБ. СЪВЕТ НА СПОРТНА СЕСИЯ ПРЕСУШАВАНЕ НА НИКОМУ НЕНУЖНИЯ „ГРЕБЕН“ ЗА УСТРОЙВАНЕ НА ТОВА ПРОСТРАНСТВО НА ГОЛФ-КОРС ЗА БАЛКАНСКИ, ЕВРОПЕЙСКИ, СВЕТОВНИ И ГАЛАКТИЧЕСКИ ПЪРВЕНСТВА / КУПИ.

  НЕОТЛОЖНА НЕОБХОДИМОСТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина