Актуално

Ботев Пловдив грабнаха купата след 36 години затишие

Пловдивският тим разгроми лидерите Лудогорец с 2:1

Ботев Пловдив ще покаже тежко извоюваната купа на пловдивчани

След 36-годишно затишие, Ботев Пловдив отново се класира за Лига Европа. Победата стана факт след като канарчетата надиграха досегашния фаворит Лудогорец с 2:1 пред 8 000 души публика на стадион „Васил Левски“ в столицата.

Омар Косоко отбеляза първия гол в 44-тата минута от състезанието. В началото на второто полувреме Антонио Вутов покачи на 2:0, а в 80-ата минута резервата Клаудиу Кешерю върна един гол.

До края на футболния двубой, разградският тим имаше няколко добри възможности, но Иван Чворович не допусна нито една от тях да се превърне в попадение.

Феновете на Ботев Пловдив препълниха сектора на националния стадион. Присъстващи на мача споделиха, че са таили големи надежди в отбора, които се превърнаха в истинска реалност. Феновете на жълто-черните крещяха с пълни гърла през цялото време, а след победата невиждана еуфория обзе ботевистите. „Купата е наша! Купата е наша!“, крещеше тълпата, обзета от адреналин. Феновете споделиха още, че проблеми с полицията не е имало и целият мач е протекъл спокойно.

Утре, около 18:30 часа, Ботев Пловдив ще покаже тежко извоюваната купа на пловдивчани пред сградата на общината.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина