АктуалноГрадътИзбориИзпод тепетоНовини

Борисов дойде в Пловдив, за да поздрави Костадин Димитров

Лидерът на ГЕРБ остави на бъдещия кмет да прецени с каква „сглобка“ ще управлява през Общински съвет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Пловдив, за да коментира предварителните резултати от местните избори и отношенията си с партньорите в така наречената „сглобка“, благодарение на която се управлява държавата. Именно Пловдив се очертава като един от градовете, в които партията почти сигурно печели нов мандат на база екзитполовете и паралелните преброявания.

Борисов бе посрещнат от новия градоначалник Костадин Димитров и от голяма част от актива на ГЕРБ в града пред централния офис на бул. „Марица-Север“.

Той поздрави Костадин Димитров за очертаващите се като победни резултати от вота и изрази увереност, че ГЕРБ ще има и кметове в шестте пловдивски района.

Спря се в детайл пред камерите на националните телевизии за отношенията си с партньорите в „сглобката“ ПП-ДБ и изрази възмущение, че на много места в балотажа те са играли срещу ГЕРБ в различна „сглобка“ с БСП и Възраждане.

На въпрос на Под тепето с каква точно „сглобка“ Костадин Димитров ще управлява Пловдив през Общински съвет след прегръдката със Славчо Атанасов във вторник, Бойко Борисов отговори лаконично, че това ще бъде решено от новия кмет на база окончателните официални резултати от изборите тази вечер. „Вярвам на професионализма на пловдивската организация и на Димитров“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„.Няма пари в държавата“. Така той отговори на въпросът как Димитров ще се справи с тежкото наследство от вече бившия кмет на ГЕРБ Здравко Димитров.

На посрещането на Борисов присъстваха всички първенци в партията, както и бившият вече градски лидер Иван Тотев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина