АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Блокират квартал в Перущица, 5 от новите случаи на заразени са там

Те са на домашна 14-дневна карантина

От днес 18.06.2020 г. временно е блокирано движението на жителите на кв.”Запад” в град Перущица. Това съобщи в страницата си в социалната мрежа Facebook кметицата Мария Вълканова.

Жителите на квартала няма да могат да излизат извън него. Допустимо ще бъде излизането от там, само в наистина неотложни случаи, като посещение на болница например, се казва още в съобщението.

Мерките се предприемат заради открити 5 случая на коронавирус в града. Всички те са били сред контактните на 54- годишния мъж от Перущица, чиято положителна проба бе съобщена във вторник. Той е настанен в Инфекциозна клиника.

От новоустановените няма хора в болнично заведение за сега. Те са на домашна 14-дневна карантина. Тъй като са имали доста контакти през последните няколко дни, се очаква в града да има и още заразени.

Към момента на територията на Общината има 18 души под карантина, заради пристигане от рискова държава, а на 122 карантината вече е изтекла. Излекувани са двама души.

Очаква се днес в 10 часа в сградата на Областна администрация да бъдат обявени повече подробности, на пресконфаранцията ще писъстват: кметът на Перущица, представители на РЗИ, директорът на ОД на МВР ст.комисар Рогачев и областния управител Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина