Бизнесът за Пловдив дари втори чисто нов апарат за извличане на кръвна плазма

Актуално Евала Новини ПУЛС

От Бизнеса за Пловдив използват възможността да поздравят всички кръвни дарители до момента и да направят апел към хората, които имат възможност и все още не са дарили

Сдружението с нестопанска цел “Бизнесът за Пловдив” достави и втория чисто нов апарат, от най-висок клас за извличане на кръвна плазма на Центъра по трансфузионна хематология в града. Втората машина се очакваше да пристигне през първото тримесечие на новата 2021 г., но с оглед задълбочаващия се здравен проблем, Сдружението успя да скъси срока на доставка.

Припомняме, че дарението се извършва месец след доставката на първия апарат. СНЦ “Бизнесът за Пловдив” дари на Хематологичния център и два автоматизирани терапевтични столове за кръводаряване, както и общо 80 бр. двойни и 24 бр. тройни сетове за извличане на реконвалесцентна плазма. Също така  Сдружението допълни и голяма част от сумата, необходима за закупуване на шоков фризер за съхранение на кръвна плазма, чиято доставка се очаква до броени дни, във връзка с обществената инициатива “Спаси живот”.

Предаването на втория апарат от страна на Сдружението, бе направено от г-н Александър Стайков – Изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, а д-р Соня Джевизова, директор на кръвния център, прие с изключителни благодарности този акт на социална ангажираност, с който освен че се създаде възможността за дарение на кръвна плазма и в гр. Пловдив, значително се увеличи и обемът на оборудване на Хематологичния център.

От Бизнеса за Пловдив използват възможността да поздравят всички кръвни дарители до момента и да направят апел към хората, които имат възможност и все още не са дарили.

“Специални благодарности и на дарителите на средства, които не са членове на Сдружението, но веднага се включиха в инициативата!

Пожелаваме Ви здраве и Светли празници!”

Още по темата:

“Бизнесът за Пловдив” осигури пулсоксиметри от най- висок клас за екипите на Спешна помощ

Бизнесът за Пловдив” дари още 40 сета за извличане на кръвна плазма  на Центъра по трансфузионна хематология

Споделете ни във:

1 коментар за “Бизнесът за Пловдив дари втори чисто нов апарат за извличане на кръвна плазма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.