четвъртък, октомври 22, 2020

Bistro Retro – българска и интернационална кухня в Капана

Актуално Вкусът на града Новини
Зареждаща атмосфера и греховно вкусна храна в едно от най-новите места на квартала
Източник: Lost in Plovdiv
Често наричаме улица “Христо Дюкмеджиев” Главната на Капана и не е чудно, че по протежението ѝ има по нещо за всекиго. От магазин за строителни материали, прежди и арт ателиета до заведения с крафт бира, авторски коктейли и вкусни ястия – спокойно може да прекарате цял ден на нея само сменяйки местоположението и компанията.

Вероятно затова не е изненада, че в края на миналата година на редицата от места, заслужаващи си посещението, се нареди и едно ретро бистро, което бързо ни плени с концепцията по носталгичното минало, но и с качествена храна.

Bistro Retro за дни се превърна в предпочитаната дестинация за обяд за всички работещи и живущи в квартала. Целта на собствениците е да предложат на клиентите си прясно приготвени ястия със сезонни продукти, съчетание от традиционна и модерна кухня. През работните дни според свежите доставки се подготвят по няколко предложения за обедното меню. В него задължително присъстват избор от салати, основни и десерт, а цените са изключително достъпни. Изобщо не се изненадваме, че още с отварянето на заведението сутрин най-гладните поръчват храна за вкъщи/офиса или бързо заемат места пред жълтата къща с белите маси на ъгъла на “Алцеко” и “Христо Дюкмеджиев” сред пъстрата капанска атмосфера, за да се насладят на времето си за обяд.

Какво можете да опитате в Bistro Retro прочетете в Lost in Plovdiv

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.