Белащенци подновяват протестите, след като стана ясно, че има инвестиционни намерение и от двете дружества за удължаване на концесиите

Актуално Власт Гласове Новини

От идната седмица Инициативният комитет „СТОП на кариерите в Белащица“ обявява гражданско неподчинение и ще блокира пътя към и от кариерите. Това стана ясно след срещата на представители на ИК и кметовете на община Родопи и на Белащица Павел Михайлов и Костадин Николов в Министерството на енергетиката по повод исканията на двете фирми концесиите на кариерите да бъдат удължени.

Хората декларираха готовност да дежурят денонощно, но да не допуснат нито един камион да мине. Според участниците в срещата зам.-министър Пламен Данаилов не е запознат с мащабите на екологичния проблем и е отстоявал повече интересите на концесионерите.

Междувременно от Областната администрация в Пловдив съобщиха, че Министерството на енергетиката очаква становище от РИОСВ за нова Оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС), по отношение на исканията за удължаване на изтеклите концесионни договори за кариерите. Становището ще послужи за решение дали те могат и трябва да бъдат удължени.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.