Актуално

Антония Петрова открива фестивала на красотата и прическата

Image title
Най-коментираната Мис България в последните десет години Антония Петрова ще е лице на 15-я Италиански фестивал на красотата и прическата в панаира. Изложението стартира на 25 март във Втора палата и ще продължи три дни. Освен Мис България 2009, афиша на събитието ще краси и бъдещата Мис Пловдив. Тя ще бъде избрана в четвъртък в Инфи.
Основен акцент в тазгодишното издание на феста ще е и поп фолк стилистиката. Специални гости в панаира ще бъдат две от най-желаните певици от жанра- Преслава и Андреа. Те ще са част от музикалната програма, но сме ги поканили и като дами, които ценят и се грижат за външния си вид и цялостното си звездна визия, подчерта Елена Томева-Кристиано от „Christian of Roma”, организатори на фестивала.
Юбилейното 15-о издание на Италианския фестивал на красотата и прическата бъде посветено на стилистиката на кабаре „Мулен Руж” и на прическите, грима и тоалетите за предстоящите абитуриентски балове, съобщиха от Сдружението на българските фризьори. Най-актуалните абитуриентски визии ще бъдат представени в рамките на конкурса „Златна ножица” – старша възраст, който ще се проведе на 26 и 27 март. Моделите, върху които ще се изработват официалните прически, ще демонстрират и екстравагантни бални тоалети на водещи български дизайнери.
В същата категория на конкурса паралелно ще се съревновават и прически, подходящи за парижкото кабаре „Мулен Руж”. Причината е, че през ноември „Christian of Roma” ще спонсорира за трети път българското участие в Световното първенство за фризьори „Hair World 2010 Париж“, организирано по традиция на всеки две години от Световната организация на фризьорите (OMC – Organisation Mondiale Coiffure). 1000 евро ще получат избраните български фризьори за различните дисциплини на модния шампионат – „Full Fashion”, булчински прически, визия за корица на списание, колористика и др.
Квалификацията за френската столица е насрочена за последния ден на Италианския фестивал на красотата и прическата – 28 март, уточниха организаторите. По регламент в журито ще участва един от най-популярните в света стилисти на ОМС – Алесандро Янаконе. Той е треньор на италианския национален отбор по фризьорство и преподавател по кинотеатрален грим и прически към модните академии на марките “Махогани – Лондон”, “Видал Сасон”, “Патрик Камерън” и “Тони и Гай”.
Янаконе е сред сътрудниците в модните ревюта и фотосесии на дизайнерските къщи “Роберто Кавали”, “Гучи”, “Фенди”, “Гатиноти” и мн. др. Два пъти е победител в шампионатите на ОМС – през 2004 г. в Милано и през 2008 г. в Чикаго.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина