АктуалноГрадътКултураНовини

Английската гимназия в ТОП 10 на матурите след 12-ти клас

Езикова гимназия „Пловдив“, Езикова гимназия „Иван Вазов“ и Образцова Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ бетонират позициите си на най-добри гимназии в Пловдивска област и в елитните за страната

Само едно пловдивско училище остана в ТОП 10 по успех на матурите след 12 клас в страната. Езикова гимназия „Пловдив“ се класира на престижното 9-то място според подробната статистика на МОН.

Зрелостниците на Английската са с общ успех 5.36, при максимален за страната 5.85.

Най-висок бал са постигнали завършващите Частно средно училище с немски език „Веда“ в столицата, които са едва 5 души випуск. След тях се нареждат още 6 софийски средни училища, от които едно частно. След пловдивската ЕГ „Пловдив“ ТОП 10 допълват две бургаски гимназии.

В ТОП 20 от града под тепетата попадат само Руската и Математическата гимназии. С общ среден успех 5,18 и 5,17 на матурите по БЕЛ.

Така Английската, Руската и Математическата бетонират позициите си на най-добри гимназии в Пловдивска област и в елита на страната.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Има спад.
    Снимка, която сте публикували е на випуск 2013-а година.
    Тогава езикова гимназия „Пловдив“ беше на още по престижното четвърто място в национална класация.

    1. Докато назначенията са свързани с партийна принадлежност, така ще бъде. Партиите трябва да се отблагодарят по някакъв начин и са намерили тоз.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина