АктуалноВластИзбориНовини

Адвокат Никола Минчев е предложен за председател на 47-ото НС – ВИДЕО

34-годишният юрист, който бе водач на листата в Перник, е предложението на “Продължаваме промяната”

От ДПС поискаха 30 минути почивка за обсъждане на кандидатурата

Съпредседателят на ПП “Продължаваме промяната” Кирил Петков предложи от името на парламентарната група за председател на 47-ото Народно събрание Никола Георгиев Минчев.

“Той е завършил право в Софийския университет. Има дългогодишен опит в процесуалното право и е специалист в международно призната кантора”, аргументира се Петков. Като негови положителни черти той изтъкна почтеността и постоянството.

След предложението от групата на ПП ДПС поискаха с процедура 30 минути почивка, с мотива, че това е практика, за да се обсъди кандидатурата и да се види дали ще има други предложения.

Адвокатът Никола Минчев бе водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Перник. Той е на 34 години, семеен с две деца.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”.

Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокато в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина.

Говори английски и немски език.

„Целия си живот досега съм изкарал в България.

За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип”, споделя Минчев.

Никола обича спорта, още помни времето, когато „Миньор“ и „Металург“ бяха заедно в „А“ група.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Много по-елегантно стоеше начело на Парламента една компетентна, опитна, спокойна, естествена блондинка която беше
    БЕЗПАРТИЙНА.
    Макар, че не беше П. К. П. жената….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина