АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

8 са новите случаи в страната за днес, всички са в София

С това общият брой на заразените става 346

Щабът ще дава брифинги само сутрин от понеделник

В днешния неделен 29 март от сутринта до 17 часа са установени нови 8 случая на заразени с коронавирус. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб. Всички те са от София.

С това общият брой на заразените с COVID-19 у нас става 346. Генералът уточни, че това са резултати от общо взети досега повече от 7 хиляди проби, като само днес са набрани 276 проби  и не всички резултати от тях са готови.

От всички общо заразени в България по-малко от  1/3 са в болница – 125 души, като 13 са интубираните пациенти.

„Средната възраст на починалите се снижи до 66 години“, обяви проф. Мутафчийски. По думите му това се дължи на факта, че болестта може да протече тежко във всички възрасти. Той поясни още, че починалата най-млада жена на 51 г., е била с хипертония и астма. Шефът на щаба посочи, че в момента има интубиран 37-годишен мъж в болница „Света Анна“.

От утре, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 часа, както бе днес. Това съобщи правителствената пресслужба. Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от изминалото денонощие, обясняват от там. Провеждайки брифингите си всеки ден в 8 часа сутринта, Щабът ще се съобрази и с желанието на медиите да е на разположение за отговори на техните въпроси в началото на деня, се допълва в съобщението. Отделно в 17 ч. ще се пуска информация със съобщение до медиите.

Припомняме ,че в събота бе обявено, че брифингите на щаба ще са веднъж дневно, но в 17 ч. и ще са в сградата на Министерския съвет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина