АктуалноНовиниСъдТемида

23-годишният, който уби таксиметров шофьор на Адата, е бил пиян, дрогиран и без книжка

Съдът го остави в ареста

Това не е първото му провинение, от справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния А. Д., който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението около 3.45 ч. на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“ А. Д. блъснал таксиметров автомобил, чийто водач загинал на място.

Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян/2.10 промила алкохол/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност. От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност. За това съдът реши, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Д. към престъплението, в което е обвинен.

Съдът прецени, че няма опасност обвиняемия да се укрие при по-лека мярка за неотклонение. Но поради тежестта на престъплението и демонстрираните  от А. Д.  занижени задръжки относно спазването на закона в страната, като е шофирал без правоспособност и  след употреба на алкохол и наркотици, съществува риск, той да извърши ново престъпление. За деянието, в което А. Д. е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд, като ако постъпи протест или жалба, заседанието е насрочено за 13 август от 10 ч.

Черен уикенд: Три жертви на пътищата в Пловдив и областта 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Предложение – когато КАТ залови някой най-малко за пети път да кара без правоспособност…да му се издава веднага книжка и талон към нея…защото това ще пробуди съветта му…и може дори да я държи будна до шестия път…така ще има и превъзпитателен ефект…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина