АктуалноБългарияВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

Кои са отворените заведения в Пловдив?

Eкипът на единствения дигитален гид под тепетата направи разходка из центъра, за да разберем заедно кои любими места отвориха врати

Първият уикенд с работещи заведения месец и половина след обявяване на извънредното положение в България е слънчев и изпълнен с надежда, че нещата се подобряват. Още на Гергьовден Капана започна бавно да се възвръща към обичайния си ритъм на живот, а към днешна дата почти на 100% всичко е отворено.

Въпреки че полека отварят врати, всички собственици все още са доста предпазливи и призовават да бъдем съвестни и да спазваме мерките за хигиена и дистанция.  Персоналът работи с маски и ръкавици. Столовете и масите се дезинфекцират след всеки клиент, според заповедта на здравния министър. Масите трябва да са на метър и половина една от друга, клиентите не трябва да в непосредствена близост и не може да са повече от четирима на една маса, освен ако не са семейство.  Вътрешното сервиране не е разрешено. За влизането в заведение заради поръчка на бара, ако то е на самообслужване, или отиване до тоалетна, носенето на маска от страна на клиента е задължително. Отговорността в случая е индивидуална, а не на персонала на дадения търговски обект.

По Главната улица положението също не е същото, тъй като до преди седмица масите и столовете стояха тъжно сбутани в един ъгъл и ни се струваше немислимо пак да пием кафе под лъчите на пролетното слънце. Макар и на разстояние пак има опашка за сладолед, а все по-често се чуват смях и глъч.

Все пак, трябва да отбележим, че не всички обекти решиха да изкарат навън маси и столове на 1,5 м разстояние. Хемингуей, Мемори и Долче Фелини все още предлагат само доставки за вкъщи. Такова е положението и с Торо Гранде и Торо Булевард и Стената, така че ако желаете да опитате нещо от тяхното меню, поръчайте по телефон или онлайн.

И кварталните ресторанти и барове  отвориха градините си и вече посрещат нетърпеливите си клиенти.

Единствено от нашата самодисциплина зависи да може да се наслаждаваме отново на питието навън и да се виждаме с приятели, макар и без прегръдки и целувки. Нека бъдем отговорни, защото за всички – собственици и клиенти, разпускането на мерките е само повод да погледнем с надежда напред, но без грандиозни планове и фанфари. И дано скоро пак да се радваме на безгрижните дни заедно!

Източник: Lostinplovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „ЕКИПТКАТА“ да го духа, бихме казали.
    Без извинение.
    Ах, мари сестро (цит.): „Eкипът на единствения дигитален гид…“
    Тия сергиджии сякаш СА ФЗИМАТ НА Сурьозно, ма!
    (Четете ли им излиянията? Ме ма домързя щото!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина