АктуалноБългарияЕвалаЖивотЗабавлениеНовини

Първите дарения от кампанията “С книжки и игри – времето лети” достигнаха до деца в нужда

Кампанията продължава, подари увлекателни книжки и игри на деца от социално слаби семейства

В ситуация, в която всички трябва да стоим вкъщи, търсим начини да разнообразим ежедневието си, за да минава по-неусетно времето. Най-трудно, разбира се, е за децата.

Пловдивската организация „Голям брат Голяма сестра – България“ работи с много деца от малките населени места в община Марица, чиито семейства са с нисък социален статус и трудно успяват да осигурят най-необходимото. За тях книги, игри и творчески материали са лукс, особено в настоящото положение.

Преди две седмици координаторът в Асоциацията Юлия Петкова иниццира доброволческа кампания, насочена към събиране на следния вид дарения:

  • детски книжки – за възраст 3 – 10 години;
  • настолни и образователни игри;
  • творчески материали, блокчета, книжки за оцветяване и други занимателни пособия (неупотребявани).

Търсят се и доброволци с лични автомобили, които да се включат в транспортирането на материалите от Пловдив до селата.

За по-малко от 10 дни от старта на инициативата доброволците получиха около 120 кг дарения от над 30 дарителя, най-вече от София и други градове. Включиха се шестима доброволци на организацията, които приемаха пратките, осъществяваха контакт със семействата, комплектоваха и опаковаха даренията.

През тази седмица част от получените дарения чрез дарителската кампанията “С книжки и игри – времето лети”, достигнаха до първите семейства в нужда в с. Скутаре и с. Маноле, както и до децата, настанени в КСУ “Олга Скобелева”, гр. Пловдив.

Всеки, който пожелае, може да се включи се в дарителската кампания „С книжки и игри – времето лети“ и помогни на малчуганите да запълнят дългите дни вкъщи с интересни и обогатяващи ги занимания.

Екипът доброволци е снабден с необходимите лични предпазни средства и работи при спазване на всички хигиенни изисквания. Пакетите ще бъдат оставяни на предварително уговорено място (на двора, пред вратата). Ще бъде избягван близък контакт със семействата и децата.

Как дарението ми да стигне до децата?

Изпрати пакета по куриер до асоциация „Голям брат Голяма сестра – България“ в Пловдив. Те организират раздаването по селата съвместно с Бюро по труда „Марица“. Целта e да достигнат до децата от най-нуждаещите се 15 многодетни семейства (минимум).

Организаторите благодарят на всички, които изпратиха и продължават да изпращат страхотни детски книги, игри и занимателни пособия!

„Изказваме благодарност и към доброволците, които ни подкрепят в акцията. Продължаваме да набираме дарения. До обявяване край на извънредното положение заради разпространението на COVID-19 в България.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Нямаше да се заяждам, затова хич не го четох Мат’рияло, но забелЕзах: „…организация “Голям брат Голяма сестра – България” “
    1.В Език Свещен (и много ефикасен, елегантен и смислен) се каже „БАТКО КАКА –БГстан“. БигБрадър БигСистър това са ИНГИЛИЗИЦИ, тикай си ги където щеш. Бакшиши от АмЗаБГ?
    САРБ =форевър!
    2.Не се опитвайте да ме излъжете, че РЕСУРСО за „организацията“ не е за МОЯ сметка / твоя / наша / данъкоплаЦка

  2. Тия „кампании и „фондации“ са само за парлама, шумотевица, въздух под налягане и отбиване на номера журналистически.
    НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ „…достигнаха до деца в нужда…“ =НИЩО НЕ ДОСТИГНА ДО МЕНЕ, А ПЪК АЗ НИМА НЕ СЪМ ДЕТЕНЦЕ В НУЖДА, А? До колко деца; до чии деца, кел файда?
    (не го четох изобщо излиянието, то май прославя ня#КОЙ …???)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина