10 души в пловдивско са починали от коронавирус през изминалите 2 денонощия

Актуално Новини

Свободните легла за лечение от заразата в Пловдивска област са 94

10 души – 2 жени и 8 мъже са починали в пловдивска област от коронавирус през изминалото денонощие. Жените са на 63 и 64 годишни, а мъжете – между 62 и 75-годишна възраст, всички с придружаващи заболявания.

Към 22 ноември на територията на Пловдивска област има 151 новодиагностицирани случаи на Ковид -19. Заедно със случаите от вчера – 409, регистрираните в Националната информационна система са общо 11000.  Под карантина са 5424 лица, а на домашно лечение са 4908 души.

Оздравели до момента в областта са 5192. По данни на Областната информационна система свободните легла към 13 часа днес са 94. Спешна помощ за изминалото денонощие са отговорили на 238 повиквания, от тях 43 свързани с Ковид-19. Хоспитализации: 7 в областта и 14 за Пловдив, оставени на домашно лечение 22.

За изминалите 48 часа регистрираните с Ковид-19 медицински лица от болнична помощ са санитар от Карлово и санитар и лаборант от Пловдив.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.  За изминалите два дни от РЗИ не съобщата за нови регистрирани учители, ученици и деца, заразени с коронавирус.

Споделете ни във:

1 коментар за “10 души в пловдивско са починали от коронавирус през изминалите 2 денонощия

  1. И тук е станало ковидистка кочина. Хем починали “от коронавирус” , хем били с “придружаващи заболявания” – лъжци и негодници ! Защо не изброите кои са придружаващите заболявания , а ? Аз съм интернист с 40 години стаж и много ясно ще ви подредя заболяванията по важност и причина за смъртта ! Това се прави във всеки смъртен акт ! Мръсници , ковидистки боклуци…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.