АктуалноИзбориНовини

Член на СИК припадна в Панаира

Липсата на патрулни коли забавила придвижването до ОИК, оплакаха се от комисиите

Обработката на 100% от протоколите на секционните комисии в Общинската избирателна приключи тази нощ малко след 2 часа. Участниците в процеса коментираха, че за втория тур на Местните избори всичко е ставало много по-бързо и броенето на бюлетините и обработката на книжата.

Напрежение се е породило от липсата на патрулни автомобили на полицията, които да ескортират чувалите и членовете на СИК до Трета палата на Панаира, където е ОИК. Част от членовете на комисиите се оплакаха, че са чакали полицията между час и 1,30 ч., натъпкани в автобуси, за да стигнат до мястото за предаване.

Обяснението на Общината, което им дали, било, че заради бързото броене от много училища били дублирали заявките за транспорт.

През нощта пък член на СИК припадна в Трета палата, докато чакаше реда си. Мъжът е епилептик, поясниха по-късно от Спешния център. Оказана му е медицинска помощ на място и после е бил извозен до дежурна болница.

Припомняме, че според крайните резултати при 100% обработени протоколи Здравко Димитров получава 57,32% от гласовете, а Славчо Атанасов – 38.10%.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина