АктуалноГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

ЦИК за балотажа в „Централен“: Явно е някаква грешка

От щаба на Кауза Пловдив подготвят жалба до Централната и Общинската избирателни комисии

Тодор Стоилов от БСП за България: Благодаря на ОИК, но няма как да отида на балотаж

Таня Грозданова

Първият, вторият и третият по гласове в район „Централен“ разбраха от Под тепето, за меко казано „странното“ решение на ОИК Пловдив, с което се определят двамата, кандидата кметове, които отиват на балотаж.

Припомняме, че днес след обяд в сайта на Общинската избирателна комисия е публикувано Решение № 242 Насрочване на втори тур на изборите за Кмет на Район Централен, с което се определят допуснатите кандидати на 3.11.2019-а година.

Според решението това са:

  • Георги Василев Стаменов, издигнат от ПП ГЕРБ, събрал 9868 (девет хиляди осемстотин шестдесет и осем) действителни гласове.
  • Тодор Димитров Стоилов, издигнат от Коалиция БСП за България, събрал 2870 (две хиляди осемстотин и седемдесет) действителни гласове.

Според официалните резултати, публикуване на страницата на ЦИК при 100% обработени протоколи на балотажа със сегашния кмет на район „Ценрален“ Георги Стаменов трябва да се яви съименика му Георги Титюков от Кауза Пловдив, който събра 15.70% от вота, или 4 062 гласа, което е с близо 1120 повече от кандидата на социалистите.

Под тепето потърси и тримата за коментар. Оказа се, че Георги Стаменов, Георги Титюков и Тодор Стоилов разбраха от нашия репортер за казуса.

Георги Стаменов определи решението като „странно“ и предположи, че става дума за техническа грешка. Освен това добави, че няма информация и не вярва основният му опонент, с който се състезава и на втори тур на предишните местни избори през 2015-а, да се е отказал.

Кандидатът, който според ОИК отпада от надпреварата, въпреки че е на второ място по брой гласове Георги Титюков разказа, че след като не е успял да се свърже по телефона с ОИК е отишъл на място, но там е бил само охраняващия полицай. Очаква се комисията да отвори врати отново утре в 10 часа.

„Свързахме се с Централната избирателна комисия. С любезна служителка на име Севинч Солакова, която след проверка на данните при тях, каза ,че най-вероятно е станала грешка в ОИК. Сега подготвяме обжалване на въпросното решение,“ разказа Георги Титюков.

Междувременно Под тепето се свърза с неочаквано достигналия до балотаж Тодор Стоилов. Младият социалист също остана изненадан от решението на ОИК.

 „Благодаря за доверието на ОИК, но няма как да отида на втори тур,“ коментира с усмивка той.

По думите му, данните от паралелното преброяване на партията съвпадат с официално обявеното от ЦИК трето място за него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Стаменов е некадърник, който не само се ползва от направеното от Тотев, но и не е способен да управлява хора, например изисква от служителите да защитават личните му интереси и дори тогава не им осигурява основни работни условия !

    1. Искам да ти кажа, че това което са те накарали да напишеш, важеше с пълна сила за този, който те е накарал… Нямаше 1 човек със здрав стол, но китуков си купуваш дивани за по 5000 за кабинета…

  2. Ако паразитните партийни и изкуствено създадени формации, които се продават и търгуват с доверието на хората, ги нямаше, реалният резултат щеше да е победа за Стаменов, а ако не балотаж с кандидатът на БСП. А Титюка още от едно време само размива вота, за да си изтъргува служби а, по-лош е от Големанов…

  3. Абсолютно достойни хора и г-н Стаменов и г-н Титюков. Самите те казват, че има грешка толкова сте добри, че ако може да гласувам и за двамата. А ива такава мръсотия в Пловдив – каква е тази лъгала цял ден Дани

  4. Аз и моите приятели благодарим за вашата почтеност. Първият, който искаме е Стаменов. Чест и достойнство, че не сте като оная парцалана, която лъга за пореден път нас пловдивчани. Жалко е, че ние които я подкрепихме сега се срамуваме. Лъжа, огромна лъжа е тази жена. Тя иска да се докопа до Обсъвет. Срам пред цяла Бъргария. Долно поведение. Тя си е такава.

    1. То сигурно сте гласували до сега, та няма да гласувате в неделя.Още по добре.Ние гласуващите ще опредилим живота ви, а вие само ще ревете колко лошо е управлението.Благодаря ви от сърце негласуващи!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина