АктуалноНовиниСъдТемида

Роднините на Плъха искат преразглеждане на делото срещу Доктора

Рентгенологът Иван Димитров: Съжалявам! Не съм искал да го убия

Делото срещу рентгенолога д-р Иван Димитров да се гледа отново, като бъде върнато на първоинстанционния съд при друг състав, поискаха роднините на убития Георги Джевизов – Плъха в Апелативен съд – Пловдив днес, където имаше заседание по протест на роднините срещу оправдателната присъда на доктора.

Припомняме, че през юли т.г. Окръжен съд  оправда Димитров по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана и го призна за виновен за незаокнно притежание на огнестрелно оръжие и използването му. Докотрът получи 2 години условно с 3 години изпитателен срок.

Адвокатът на семейството се мотивира с това, че съдът е бил предубеден. „Ще пледирам за изменение на присъдата спрямо д-р Димитров, като моля да бъде признат за виновен“, каза адв. Красимир Елдъров.

Майката не жертвата – Златка заяви в залата, че Иван Димитров трябва да излежи най-голямата присъда. „Затвор искам“, каза тя.

Защитата на рентгенолога, който стреля срещу крадеца рецидивист – адвокат Георги Кутрянски заяви, че присъдата на клиента му е била правилна и законосъобразна и той е действал е в рамките на неизбежната отбрана.

„Има човек с нож на непосредствена близост до него. Какво да направи, да му благодари за посещението…?!

Джевизов е бил близо, хвърлял е нож по него, замерил го е и с друг предмет, посочи защитата. „Какво да направи докторът? Ако беше камък или желязо, по главата на Димитров, сега щяхме да сме на друго производство. Нека да не омаловажаваме действията на пострадалия“, каза адв. Кутрянски.

„Съжалявам още веднъж. Не съм искал да го убия. Искам справедливо наказание“, това бяха единствените думи на д-р Иван Димитров.

Съдът ще се произнесе с решението в рамките на законовия 30-дневен срок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Доктора е виновен. Това е. Несъмнено има превишаване превишаване пределите на неизбежна отбрана, макар че ако сме обективни трябва да говорим дори за убийство без подготвителни действия. Доктора е целял убийството и това доказват както фактите по делото така и опитите му да прикрие стореното.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина