АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Режисьорът на „Вездесъщият“ и драматургът Лило Петров пристигат в Пловдив

Първият ще сподели интересни моменти от света на киното и ще разкаже за знакови творби и персонажи, тясно свързани с тютюна

Разказ за вдъхновението и създаването на романа на Димитър Димов „Тютюн“ ще чуем от Лило Петров- създател на пиесата „Добролюб“, който е внук на писателя

Поводът за срещата е откриването на новия IQOS бутик на Главната в Пловдив  

Този уикенд Главната в Пловдив ще събере на едно място знакови лица като режисьора на „Вездесъщият“ и „Love.net” Илиян Джевелеков и драматургът Лило Петров. Творците ще пристигнат в Пловдив по повод на откриването на новия централен бутик в сърцето на града на Главната улица  ”Княз Александър I Батенберг ” 39, в който ще се предлагат устройства за нагряване на тютюн, предназначени само за пълнолетни пушачи.

На централната локация в събота и неделя от 17:30 ч. за вдъхновението зад едни от най-обичаните български романи, писани от дядо му – автора Димитър Димов, и впечатления от нашия град ще разкаже драматургът и създател на пиесата „Добролюб“ Лило Петров.

В събота от 19:30 ч. пък ще се проведе специална среща с родения в града под тепетата  режисьор Илиян Джевелеков, станал известен с филмите си „Вездесъщият“ и „Love.net”. Той ще припомни на съгражданите интересни моменти от света на киното и ще разкаже за знакови творби и персонажи, тясно свързани с тютюна.

В рамките на двудневното събитие гражданите на Пловдив ще имат възможността да се насладят и на други интересни презентации от света на кафето, виното и кулинарията от специално подбрани експерти.  В събота от 10:00 пловдивчани ще могат да научат повече за тънкостите на приготвянето на доброто кафе от специалист бариста Теодор Димитров, а от 13:00 ч. в същия ден известният сладкар Мадлена Костова ще сподели тайната на прецизно контролираната температура в приготвянето на сладкиши. Заедно с това съгражданите ще могат да се насладят на чаша ароматно кафе с горещ сладкиш в студената зимна утрин.  Следобедната програма в събота включва още лекция за вината от пловдивския регион от сомелиер Мадлен Кузманова и дегустация за пълнолетните потребители от 16:00 ч.

Неделният ден в централния бутик е запазен за ароматно кафе приключение и лекции от специалния бариста Димитров и вдъхновяващи истории от драматурга Лило Петров.

За повече изненади, посетете централната локация между 10:00 ч и 20:00 ч в събота или 10:00 и 18:00 ч в неделя.  Достъпът до събититията е ограничен за лица до 18 години.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина