АктуалноГрадътНовини

„Пълмед” продължава да работи, лекарят се е самоизолирал, а пациентите там са проучени

Няма тежка клинична картина при двамата заразени в Пловдив

„Пълмед”, където е работил заразения с коронавирус лекар, няма да спира да работи. 52-годишният мъж сам се е изолирал и е излязъл в болнични. Пробата му е потвърдена, при него няма тежка клинична картина, както и при другия потвърден пациент в града. Това се разбра от брифинга на областния кризисен щаб.

„Взели сме мерки – на съпругата му е връчено предписание за карантина на семейството му. Предстои дезинфекция и спиране на спешното отделение на болницата, в която е работил – „Пълмед“. Колегите му ще бъдат изследвани, а пациентите сме ги проучили също, така че тази тревога отпада. Той си е вкъщи.

Другият пациент е на 39 години. На 10 март си е дошъл от Англия, а на 13 март е приет в Инфекциозна болница с температура, кашлица и други симптоми. На неговото семейство също са връчени предписания. Днес проучваме контактните и ще вземем мерки и спрямо тях“, съобщи директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева.

Междувременно ген.-майор Венцислав Мутафчийски подчерта, че „Пълмед” не трябва да се затваря.  „При доказана зараза на лекар, дадената болница не се затваря. Къде ще лекуваме болните после, когато техният брой се увеличи? 4 са болниците в Пловдив, които са определени да приемат на по-късен етап заразените с COVID-19 „, заяви ген. Мутафчийски.

По думите на шефа на Националния щаб, заразеният медик е бил на работа допреди 6 дни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина