АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Премахват пазара на „Младежка”

Улицата ще е пешеходно пространство с възможност за преминаване на автомобили, но не и паркирането им

Философията на новия генерален план за организация на движението е по-малко автомобили в центъра и по-малко паркоместа

Пазарът на „Младежка” вероятно ще бъде премахнат с приемането на новия генерален план за организация на движението. Според кмета, улицата заслужава ремонт, а тържището няма място там. Има предложение тя да е съчетано пространство на едно ниво- пешеходна зона с възможност за преминаване на автомобили, но не и паркирането им.

„Философията на генералния план за организация на движението е по-малко автомобили в центъра и по-малко паркоместа. Предвижда се засилване на ролята на градския транспорт и алтернативния транспорт. Искаме да направим град за хората, не за автомобилите”, заяви Иван Тотев.

Има изчисления, че около десет процента от трафика в Пловдив е транзитен заради липсата на околовръстен път.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. ремонтче=милионче.
    Визия за организация и облекчение на автомобилния транспорт няма!
    Визия за развититие на градския транспорт (екстра ленти за автобусите, които да им осигуряват по-бързо преминаване в час пик) няма!
    Правят се ремонти, разширяват се булеварди, откриват се паркоместа пред жилищни блоковове, за да отчетем дейност а не дългосрочни резултати.

    Та и тук така – че пазарът е остарял, остарял е – но вместо да го помислят като цялостно пространство, ще направят по 2 ленти в посока с една пешеходна алея по средата а ла Руски, като крайната лента ще я отделят за паркиране и на светофара В. Априлов – 6 септември ще ни организират още една тапа.

    Съсипаха града … докато стоим и гледаме …

  2. ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ КМЕТА Е МАЛОУМНО И МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА!!! АКО ЗА ВСЯКА КРАЖБА ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ ПО ГОДИНА,ТО ОТ ЗАТВОРА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ.
    НЕ ЗНАМ КАКВО СТАНА С ПРОВЕРКАТА ЗА ПАРИТЕ ЗА ОНАЯ КАРИКАТУРА ,СЦЕНАТА-КУЛА,ИЗЛЕЗЕ ЛИ РЕВИЗИЯТА ИЛИ НЯКОЙ ЩЕ ИМА ДА ВРЪЩА КРАДЕНИ ПАРИ… ПОТУЛИ СЕ НЕЩО ТАЯ РАБОТА,НЕ ЗНАМ ЗАЩО.!!!

  3. Кметът казал:“ Искаме да направим град за хората, а не за автомобилите!“, а възнамерява да закрие едно хубаво, установило се вече в бита на хората пазарище…Тогава и кварталът се наричаше така : „Пазарище“! Това са хора, които са построили жилищата си в края на Пловдив /до „Матинчеви градини“/, през 60-те години на ХХ в. и са си създали сами удобствата в последните 50-60 години…
    Щели да се търсят и начини за движение на автомобили, без паркиране на ул. „Младежка“ !?! Не помните ли, че това бе отворена улица и коли се движеха по нея, а кръстовището хората наричаха „Петте кюшета на Пловдив“. Тогава се затвори за удобство на живущите и стана пешеходна зона! Късата памет на някого ли е желанието сега да се направи обратното и да се натовари отново трафика по двата булеварда „6-ти септември“ и “ Васил Априлов“ ? Защо не се взема предвид, че преди половин век трафикът е бил един, а сега е кошмарен!!! Това не е ли в пълно противоречие с думите на кмета, за ограничаване на частните автомобили и даване превес на градския транспорт ?
    И. Пеев

  4. Разгеле, Ганьо няма да си пляска бангията къде му падне, за 50 метра пали колата и 20 минути се върти кат обран касиер за място…по едно колело и ще се научите на ред в големия град, селтаци гламави!

  5. Да вземат да оправят градския транспорт. Пловдив не е чак толкова голям град и ако градския транспорт е направен удобно и е редовен хората сами ще се откажат да киснат в задръствания. Ама за тая цел КАТ, общината и сие ще трябва да работят, а на всичкото отгоре и да мислят. Все дейности, които не им се отдават…

  6. Как по-малко паркоместа? По-малко автомобили добре, ама паркоместата и сега са супер малко. Вместо да се чудите как да облекчите живота на пловдивчани, всеки ден се чудите как още повече да го прецакате. Той си има паркомясто пред общината и в двора на къщата и не му пука. Дай личен пример и не ползвай кола.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина