АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Паркоместата по обновената „Христо Г.Данов” намаляха наполовина

Те ще бъдат компенсирани с въвеждането на двустранно паркиране по улица „Бетовен”

Общината работи по изчистване и на визията на „Христо Г. Данов”, вече са премахнати повечето от стърчащите реклами от фасадите на красивите къщи

Иво Дернев

С ново асфалтово покритие, разширени тротоари, обновено осветление и по-малко паркоместа улица „Христо Г. Данов” бе отворена за движение на автомобили днес на обяд. Загражденията бяха премахнати от кмета Иван Тотев и райкмета Георги Стаменов, с което бе сложен краят на ремонтните дейности. Остава единствено вграждането на подземните контейнери за смет в близост до Римския стадион. В широката част на улицата временни постройки и будки няма да има. Пространството ще е чисто. Общината работи по изчистване и на визията на самата улица, като вече са премахнати повечето от стърчащите реклами от фасадите на красивите къщи.

„ Ще се опитаме да се справим с шаренията. Повече такива висящи отвсякъде реклами няма да има тук”, категоричен бе кметът Тотев.

Драстично са намалени и паркоместата- от 53 преди ремонта, днес те са 29. Успоредното паркиране на северния тротоар е изяло близо половината от паркоместата, но те ще бъдат компенсирани с въведеното двустранно паркиране на улица „Бетовен”.

„Всичко, което можеше да се направи в Централна градска част през тези години, бе направено или в момента се довършва. Целият център го направихме и даваме една много стабилна основа за следващия мандат да се работи в жилищните зони около центъра“, заяви кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина