АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Майки: Отровна змия изпълзя на детска площадка в Тракия (СНИМКИ 12+)

Мъж се притекъл на помощ на ужасените млади майки

Отровна змия изпълзяла на детска площадка в район „Тракия“, сигнализираха свидетели на инцидента в редакцията на Под тепето.

Случката се е разиграла на детската площадка до блок 182. Очевидци разказват, че змията е усойница.

Преминаващ мъж се е отзовал на виковете на ужасените майки и е убил влечугото. Според него това е усойница.

Репортер на медията ни се свърза с районния кмет Костадин Димитров, който тръгна веднага за мястото. По-късно той каза, че там не е имало никого.

В Бългаpия cе cpещат 17 вида змии, като само 5 вида са отровни, като една от тях е усойницата. Това нарежда страната сред челнита места по брой видове на континента, твърди доцент Николай Цанков, зоолог в Националния природонаучен музей към БАН.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

41 коментари

  1. Само да коментирам, че доц. Николай Цанков почина преди години в инцидент (лека му пръст). Да не вземете да си помислите, че определението на змията, както и реакцията на маймуните, са одобрени от експерт. А иначе змията е несбъркваемо сива водна (Natrix tesellatta), безобиден вид който не само, че не е опасен, а дори и не хапе. Да се възхитим на смелостта на този велик герой! 🙂

  2. Как може да има такива идиоти? От всяка животинка ли ви е страх? Минал е смок, някакъв идиот го е убил, и тук вдигате патаклама до небесата. Тези животни са полезни и не трябва да се убиват.

  3. Сива водна змия (Natrix tessellata). Който го е страх от змии да вземе да се образова, че да ги различава! Докога с това невежество и маймунска майчинска истерия!

  4. За първо в Пловдив няма как да има усойница. За второ това е сива водна.змия напълно безопасна. И за трето всички змии срещащи се на територията на България са защитени и убиването им е престъпление.

    1. Пълни глупости говориш.Не всички видове змии са защитети , моля ти се не говори на изуст.При положение , че по селата , че дори и в градовете е бъкано с смоци.

  5. Олигофрени,първо,не е отровна.Второ,не е нужно да викате веднага кмет и све за това.А този,“мъж“,който се веднага отзовал,е можело не да убива,а да я хване с ръкавици и да я премести на безопасно място.Няма нужда всеки път да акцентирате,че видиш ли,е убита,защото имало деца.Никое дете няма да изреве и да се уплаши,ако майките не са истерички.Научете и децата си да уважават природата,не струва много!Извинете ме за епитетите!

    1. Госпожо, вие добре ли сте? Майките и децата да се зарадват на змия. Не всеки може да определи дали е отровна или не. Не ставайте
      за смях.

      1. Че то и аз от изказа ви не мога да определя дали не ви хлопа дъската! Да взема да сигнализирам за откачалка в лудницата да ви приберат за всеки случай ! Ебати тъпата логика имате!

        Необразовани и незнаещи и дай да трепеме щото сме тъпи!

      2. Ако искат да и се радват,неуважаема.Но не и да трепят всяко влечуго,което видят единствено само заради невежеството си.Между другото,нашенските отровни са опасни,но поне “предупреждават“ ,че са там,на място със съскане. Вие трябва да сте глуха,за да не го чуете. Но и да я видите първи,вие просто убивате.И неотровна да е,вие просто убивате.Убивате от злоба,от невежество.И не,не си въобразявайте,че майките с децата са с предимство навсякъде и земята е тяхна.Не е.Те трябва да се научат да уважават живата природа,а не да оправдават примитивното си поведение с тези деца.Има доста случаи на майки с деца,които са достойни ХОРА,уважаващи природата.Поучете се от тях,вместо да давате мнение кой какъв е.

    2. Ама моля ви се, той човека си ходи с ръкавици в джоба, пък недай си може да носи и някоя кутия за змии на гърба! Пък вие явно си нямате дете, че да говорите какви били майките или какво щяло да се случи или не на децата им! Аман от откачалки като вас! Извинете ме за епитета ?

      1. Анонимен олигофрен,не е нужно да я хваща с ръкавици. Някаква дреха,парцал,каквото и да е би свършило работа,вместо да си оправдаваме примитивното поведение.А кутия в скапания център всеки би намерил.Нещо друго да избълвочите?Наистина сте олигофрени!

      2. И още нещо,примитивни олигофрени.Не всеки,който обича животните,ама да обича животните,не само псетата и котките,означава,че няма дете.Имам,научих го да уважава природата(не е единственото такова,ама как такива като вас ще четат из нета полезните статии).А такива като вас с лицемерието си и двоен стандарт,ще се радвам да не се размножават.Днес видях написано,че ниска била раждаемостта.В това ми е утехата,тъкмо по-малко идиоти.

      3. Защитавам Ивана и и съм на нейното мнение не е нужно да се вдига аларма за заради такива дреболии да ви слуша целия свят най вече за елементарни работи това дето го направи тоя не беше правилно да я убива

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина