АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаСпортСпортен Пловдив

Напрежение при „канарчетата” заради нововъведение на Георги Самуилов

Психолози правят психо-портрети на футболистите с тестове и дори полиграфски изследвания, резултатите подлагали на съмнения лоялността им към клуба на немалка част от тях

Треньорите в ДЮШ бойкотирали изследванията

Иван Иванов

След дългоочакваният рестарт на строителство на стадион „Христо Ботев“ миналата седмица, мажоритарният собственик на ПФК Ботев Георги Самуилов реши да продължи с изненадите. Този път с желанието си да въведе ред в собствения си двор.

До  нас достигна информация, че през последните седмици на базата в Коматево е имало засилено присъствие на психолози. На футболистите на представителния отбор са направени психо-портрети, чрез извършване на задълбочени психологически изследвания, включващи писмени тестове, беседи със специалисти по спортна психология и полиграфски изследвания. За съжаление, резултатите били незадоволителни и подлагали на съмнение лоялността към клуба на немалка част от футболистите.

Опитите да се проведат такива изследвания между треньорите в детско-юношеската школа, обаче, ударили на камък. Същите били бойкотирани от мнозинството треньори, начело с директора на ДЮШ Ферарио Спасов, с мотива, че това било проява на недоверие от страна на клуба към тях. Така съмненията, че част от треньорите в ДЮШ се ръководят не от спортно-техническите качества на техните подопечни, а от благосъстоянието на техните родители, остават да витаят над иначе разкошната тренировъчна база в квартал Коматево.

Явно собственикът на ПФК Ботев се опитва да въведе ред в клуба, а докъде ще стигнат усилията му, скоро ще се разбере.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина