АктуалноНовиниСъдТемида

Мерят температурата на входовете на Съдебната плата в Пловдив

Маските не са задължителни, установи репортерската ни проверка

От ръководството на Районен съд – Пловдив призовават гражданите по възможност да не посещават Съдебната палата и извършването на справки да се прави по телефона или да се използва интернет страницата на съда

На двата основни входа на Съдебната плата в Пловдив служителите на МВР, които извършват контролно-пропускателния режим измерват и температурата на посетителите, видя репортер на Под тепето.

Няма струпване на хора по входовете, макар и процедурата да отнема малко повече време.

36.1 градуса по Целзий отчете термометърът

В края на лентите за проверка на багажа има поставени опаковки с дезинфектант.

В единствената тоалетна със свободен достъп е тъмно, мирише на препарат, но не се вижда дезинфектант за ръце.

Хората чакат на относително близко разстояние пред гишето за такси.

Няколко бутилки с дезинфектант имаше и на прозореца срещу помещението за задържани.

В рамките на репортерската ни проверка по целия първи етаж на Съдебната палата не видяхме нито един човек с маска. Маските засега са пожелание на гражданите, обясниха от охраната.

Някои от униформените са с допълнителни лични предпазни средства.

В официално прессъобщение от Районен съд – Пловдив се казва, че институцията продължава да работи в нормален ритъм, без да се отсрочват дела, като са взети строги мерки за дезинфекция на работните помещения – съдийски кабинети, канцелариите на съдебните служители, съдебните зали, коридори, фоайета, санитарни възли.

„На съдиите и съдебните служители  е направена презентация от лекар епидемиолог, специалист по инфекциозни болести, във връзка с превантивните мерки за намаляване на риска от възникване на нови случаи на грип, остри респираторни заболявания и коронавирусна инфекция /COVID-19/.

Естеството на работа на Районния съд не позволява прекъсване на правораздавателния процес, тъй като повече от 50 % от разглежданите дела попадат в разпоредбата на чл. 329 ал. 3 от Закона за съдебната власт: наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение задържане под стража, делата за издръжка, за родителски права на ненавършили пълнолетие деца и за незаконно уволнение, искания за обезпечаване на искове, за обезпечаване на доказателства, за даване на разрешения и заповеди по Семейния кодекс,  делата по Закона за защита от домашното насилие, както и дела, за които законът предвижда разглеждането в срок, по-кратък от един месец.

От ръководството на Районен съд – Пловдив призовават гражданите по възможност да не посещават Съдебната палата и извършването на справки да се прави по телефона или да се използва интернет страницата на съда.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина