АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Локомотив получава и концесии за 35 години след Купата

Ден след историческия пловдивски финал и спечелената Купата на България Локомотив Пловдив получи зелена светлина за строителство на спортен комплекс – стадион „Локомотив“ и за строителството на футболен тренировъчен комплекс в район „Тракия“  

Общинските съветници на Пловдив гласуваха решение за откриване на процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на спортен комплекс – стадион „Локомотив“ и за строителството на футболен тренировъчен комплекс в район „Тракия“.

Срокът на концесиите ще е за 35 години. Общата площ на терена в „Тракия“ е 48 807 кв. м. с прогнозна инвестиция  за 21 942 052 лв. При спортен комплекс „Локомотив“ става дума за 96 852 кв. м., а прогнозната стойност е 80 335 380 лв.

На въпросното заседание на местния парламент общинският съветник Атанас Узунов, който е и административен директор на Локомотив Пловдив, се появи в Заседателната зала облечен с костюм на смърф. Той подари „жълта купа“ на колегата си от БСП Иван Петков – Бебето. Каза, че му я е купил специално да си прави салата в нея.Подаръкът бе пълен с брандирани бонбони на отбора победител в дербито и лукчета.

Младият социалист прие подаръка с усмивка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина