АктуалноГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Локомотив Пловдив ще строи стадиона в парк Лаута на етапи

Очакваше се днес от Локомотив да внесат проекта в Общината

Вкарват в петък предложението за 37-те милиона в Общинския съвет

Ръководството на Локомотив Пловдив днес трябва да внесе проекта за реконструкцията на стадион „Локомотив” в парк Лаута. Това обяви кметът Здравко Димитров преди обяд, по време на първата копка по проекта за реконструкция на водопровода в район Северен. Той обяви, че очаква около 14:30 часа при него да пристигнат представители на спортно-техническият екип и президентът на клуба Христо Крушарски. Градоначалникът обяви още, че веднага след като бъдат прегледани и внесени документите, те се входират в Общинския съвет. Целта е да бъдат бързо разпределени по комиси, за да може предложението да влезе за гласуване на сесията на 12 март.

След приключване на срещата в сградата на общината, стана ясно, че от Локомотив имат проектна готовност само с трибуна Бесика. Предстои изготвянето на проекти и за още две – рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна. На по следващ етап може да се ремонтира и централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Кметът Здравко Димитров и главният архитект на Общин Пловдив Димитър Ахрянов посъветваха представители на черно-белия клуб, пристигнали за разговори, ПФК Локомотив (Пловдив) да не предприема цялостен строеж на стадиона. Най-добър вариант за клуба ще е да направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Бойко Борисов 12 милиона лева.

Димитров отново подчерта по-рано днес, че всички пари ще бъдат изхарчени прозрачно. Той уоточни, че не знае дали средствата ще са достатъчни за реализацията на двата пректа, тъй като тепърва ще се правят КСС-та.

Припомняме, че от Ботев внесоха преди два дни проекта си за стадион „Христо Ботев” в Община Пловдив.

Арх. Ахрянов посъветва и представителите на Локомотив, подоно на тези на Ботев, да се изготви окончателен проект, който да бъде входиран в Общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне.

От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на клуба в ЖР „Тракия“.

Кметът: Без пряко договаряне за стадионите на Ботев и Локомотив

37-те милиона са само за Ботев и Локо

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина