АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Волейболистките на Марица вдигнаха двете титли от терасата на кметството

Треньорът Иван Петков: Вече сме разпознаваеми в цяла Европа

Иво Дернев

Волейболистките на Марица вдигнаха церемониално двете завоювани титли- националната и шампионската, от терасата на кметството днес. Играчките, треньорският щаб и ръководството на тима посети общината, за да се срещне с кмета и да покаже трофеите от четвъртия си златен дубъл, с който маричанки узакониха тоталната си доминация в женския ни волейбол. Припомняме, че те за пореден път са шампионки на страната, а през миналата седмица, пред пловдивска публика, спечелиха и Купа България.

„Възхитително е това, което се случва във волейболен клуб Марица. Гордеем се с този отбор. Сигурен съм, че успехите ще продължат. Благодаря за усилията и това, което правите”, обърна се кметът Иван Тотев към волейболистките, щабът и ръководството на Марица. Той припомни, че освен да печели титла след титла, клубът се включва в куп обществени каузи. Градоначалникът обеща и тази година общината да помага с всичко възможно на клуба, като се обърна към пловдивския бизнес с молба да откликне и да подкрепи волейболния тим, за да продължава развитието му.

„Едва ли сам ще успея да финансирам надгражането на клуба догодина. Но с помощта на всички приятели вярвам, че тя може да бъде дори по-успешна. Можем да вървим напред. Мечтите ни са големи. Парите са фактор, но само те не са достатъчни. Колективът е много важен. Волейболистките са артисти, тъй като да играеш волейбол си е като театрално представление с различен постановчик”, каза президентът на клуба Илия Динков.

„Тази година беше най-успешната. Надградихме от миналата година, сега отборът ни е най-добре комплектован. Вече сме разпознаваеми в цяла Европа. Приемат ни по-различно от преди, познават ни навсякъде. Да си пожелаем още по-добро бъдеще”, каза треньорът Иван Петков.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина