АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

Африка завладя Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Десетки деца в ритъма на африканските танци

Фоторепортаж от Владимир Янев

Атрактивен акробатичен спектакъл представи групата NAFSI AFRICA от град Найроби в СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив. Уъркшопът и спектакълът са част от проекта CULPEER 4 CHANGE. Артистите от Кения изнесоха пред десетки ученици урок по гимнастика,акробатични и музикални изпълнения.

Nafsi Africa Acrobats е група от съвременни и социално ангажирани творци, които въпреки липсата на образование и икономически ресурси успяват да се опълчат на всички трудности  и да постигнат положителна промяна в обществото. Те са вдъхновени, талантливи, имат силни позиции и нямат търпение да учат и израстват. Те вярват, че имат възможности за задействане на социални промени.

Nafsi Africa Acrobats искат да дадат на децата без достъп до образование удоволствие от живота и перспектива за бъдещето. Проектът предлага артистична обучителна програма в бедните квартали на Найроби. Обучителите предоставят ежеседмични тренировки и обучения по акробатика, рисуване, танци и йога по улиците и в училищата на района. Средата, в която живеят е застрашена от насилие, наркотици, проституция, оръжия, без дом, семейство и родителски контрол и т.н. Обучителите са ангажирани да върнат децата в училище и да подобрят начина им на живот. В Nafsi Africa участват и членуват деца на възраст от 6 до 18 години, след 18- та им година по тяхно желание те остават в организацията като преподаватели, ръководители и ментори.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина