АктуалноГласовеМнения

Хиляди граждани с петиция за безопасен Пловдив

Повод за реакцията на хората са зачестилите случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци край детски площадки и паркове

Хиляди граждани се включиха в петиция за безопасен Пловдив, която бе препратена до градоначалника, районните кметове, общински съвет, общински дирекции, медии и неправителствени организации. Поводът за гражданската реакция са зачестилите случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена близост до детски площадки в различни райони на Пловдив. Инициатор на кампанията е Юлиана Мишовска.

Ето какви са целите на петиция:

  1. Осигуряване на видео наблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, за жителите на град Пловдив – приоритетно за ЗП Младежки хълм, парк „Бунарджик“, парк „Лаута“, парк „Рибница“,“Гребна база“ и др.
  2. Поставяне на табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, както и контейнери за тази цел.
  3. Засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи.
  4. Поставяне на осветление и видео наблюдение на обозначените места за домашни любимци или така наречените „клетки“.
  5. Определяне на големи специализирани площадки за разходка на домашни любимци по примера на Община Варна- намираща се в „Морската градина“.
  6. Ограничаване свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.

Всеки гражданин може да подкрепи петицията тук:

https://www.peticiq.com/216576?a=2&fbclid=IwAR1FpXX97WI9ERGVDWatDahS_zFl_JAjlEKhdlSxTX99k2EdnxqEwKiTurc

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина