АктуалноБългарияКриминалеНовиниПод небето

Тревога: Четири жертви на огъня в Пловдивска област до момента

През миналата година общо 9 души са намерили смъртта си в пожари в региона

Таня Грозданова  

За последните четири дни Пловдив и региона четири пъти попаднаха в новините с огнени инциденти. Двама души изгоряха в домовете си в две села през уикенда. В неделя бе изпепелено най-голямото предприятие за преработка на месо на Балканите във Войводиново, а във вторник пожар в магазин за пиротехника избухна на Пещерско шосе. Оказа се, че тенденцията е още по-черна.

„От началото на годината до момента тревожната статистика за нашия регион е четирима загинали и трима пострадали,“ съобщи пред Под тепето говорителят на пловдивската пожарна инспектор Цвятко Дешев.

инсп. Дешев вляво, снимка – архив Под тепето

За сравнение той цитира данни от миналата година. През цялата 2018-а има 9 загинали и над 30 пострадали, а сега за по-малко от месец и половина четирима души са намерили смъртта си в пожари в региона.

Най-честите причини за огнените бедствия са: неправилно боравене с отоплителни уреди, небрежност при боравене с открит огън и самотно живеещи хора, оставени на произвола на съдбата.

„Нека хората съблюдават правилата за пожарната безопасност. И още един апел за човечност – където е възможно да не оставят самотни хора без наблюдение, особено трудно подвижните,“ каза инсп. Дешев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина