АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Слави Георгиев: Община Пловдив надува кредитен балон

С така планираната политика, управата на града, декларира пълна управленска безпомощност, смята независимият общински съветник

„ Община Пловдив надува кредитен балон. С предложението за бюджетна прогноза, за периода 2021-2023г., новоизбрания кмет Здравко Димитров и неговите 9 зам.-кмета, признават своята управленска безпомощност и залагат дефицит, във всеки един бюджет на Пловдив, от тук, до края на мандата. Здравко Димитров, планира да управлява, изцяло на базата на кредити, които да бъдат с гратисен период по време на неговия мандат, а да бъдат изплащани от следващите кметове на Пловдив. С така планираната политика, управата на града, декларира пълна управленска безпомощност”, написа в личния си профил във Фейсбук в навечерието на утрешната сесия на местния парламент независимия общински съветник Слави Георгиев.

Той смята, че напразни остават призивите за реформи в общинските предприятия, които могат да донесат над 15млн.лв. свежи пари за пловдивския бюджет ежегодно и да ликвидират необходимостта от кредити.

„ С планираната задлъжнялост, Здравко Димитров, ще достигне 69% дългова натовареност на Пловдив(113млн.лв.), като за сравнение дълговата натовареност на държавния бюджет е 20%. Здравко Димитров не отчита, че с настоящите приходи, община Пловдив едва се справя и с настоящите си разходи и кредити, които до момента са 21% от местните приходи. И без да взима нови кредити, община Пловдив е изправена пред задължителна реформа или фалит, а ако се изтеглят планираните нови кредити, ще се стигне до неминуемо драстично вдигане на местните данъци и такси”, пише още Георгиев.

Ето какво казва още независимият съветник в коментара си в социалната мрежа:

Жалко е още в началото на мандата, да внесеш за разглеждане в общински съвет документ, с който да искаш да официализираш и сам да признаваш, че нямаш никаква идея за развитието на Пловдив, неговите структури и предприятия, а да търсиш лесни, немъчени пари.

На фона на това, до ден днешен, отсъства сериозният дебат за развитието на Пловдив, липсват сериозните анализи за транспортната инфраструктура, необходимостта на едно или друго решение, неговата полза и възвръщаемост.

Пловдив спешно се нуждае от цялостен анализ за финансите и развитието си, тъй като всеки загубен месец, мултиплицира проблемите и отлага решенията. А строгите решения, стават все по-неотложна необходимост.

Поради тези причини, Здравко Димитров, няма да получи моето доверие за „Бюджетна прогноза за 2021-2023г. на община Пловдив“.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „…зависимият съветник в коментара си в социалната мрежа:…“ СЕ ЧУВА СЛАБО, ЩОМ НЕ Е В ЗАЛАТА, В СЕСИЯ, ДА ГО ЧУЯТ СЪВЕТНИЦИ И УПРАВНИЦИ, А НЕ САМО … ОБОЖАТЕЛКИТЕ В ИНТЕРНЕТЧЕТО.
    НЕ СЕ БРОИ ТОВА СТАНОВИЩЕ.
    ДУПКА.

  2. Звучи критично това изказване против Народната Власт.
    Избраникът на Народа затова сме го турнали – да командва, пък за отговорности (и излежаване) да се прикрива зад едни десетина зам-фигуранти, както и няколко рай-кметове.
    Да се закрие Об. Съвет поради карантината (щом критикуе).
    ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина