АктуалноГласовеГрадътЗдравеМненияНовиниПУЛС

Пуснаха заявка за 500 000 маски и ръкавици, необходими за територията на цялата област

Дарение от 5 хиляди маски е дошло в областната управа, 500 от тях отиват за Старческия дом

Днес е взета една проба на пациент със съмнения за коронавирус и още 18 проби на хора, които се лекуват от бронхопневмония, съобщи шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева

Няма основания за тревога относно ситуацията с коронавируса у нас. Зад това се обединиха всички участници в днешната работна среща в областната управа, в която участваха кметовете на общини в областта, шестимата районни кметове на Пловдив, зам.-кметът Тодор Чонов и шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева.

Дани Каназирева съобщи, че в институцията днес е пристигнало дарение от 3 хиляди маски. Взето е решение 2500 от тях да бъдат предоставени на служителите в сектор „Миграция и български документи за самоличност”, тъй като те имат досег с хора, които пътуват в чужбина или са чужденци. Други 500 броя ще бъдат предоставени на Старческия дом.

Работната група днес е изготвила заявка за 500 хиляди маски и ръкавици, които са нужни за територията на цялата област и по думите на Каназирева това е количество, необходимо за 1 месец напред. Към заявката има и защитни облекла, които ще бъдат само и единствено за медицинските лица и служителите, които се занимават с транспорт на хора, за които има съмнения за коронавирус.

Днес е пусната официалната заповед на РЗИ за удължаването на грипната ваканция до петък включително. Изпратени са писма до всички детски и учебни заведени на територията на областта за допълнителна дезинфекция.

„Днес е взета една проба на пациент със съмнения за коронавирус и още 18 проби на хора, които се лекуват от бронхопневмония. Изследванията ще бъдат правени в Стара Загора, а резултати ще има утре”, обяви д-р Ваня Танчева- Манчева.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. ЗА ПО-ЛЕСНИЧКО: „…Няма основания за тревога относно ситуацията с коронавируса у нас. Зад това се обединиха всички участници…“ ЩО ДА НЕ СЕ ОБЕДИНЯТ, ЗА ПО-ЛЕСНО, НАПУК НА БУДАЛИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ДЕТО СА НЕ В ТРЕВОГА, А СА В ПАНИКА?
    ЗАПЛАТИТЕ ЩОМ СИ ВЪРВЯТ … ДЕСЕТИ ЗАМ-КМЕТ ПО ВИРУСОЛОГИЯ МОЖЕМ ДА СИ НАЗНАЧИМ (ОТ МИЧКЮР ЕДНА ОРТАШКА ПЛЕМЕННИЧКА ДЕТО НИЩО НЕ УМЕЕ…)

  2. Лесно се взема „проба“ но дотук всички мълчат (или ЛЪЖАТ) че нито в Града, нито в страната имаме необходимите за епидемия МИЛИОНИ ТЕСТ-китове!
    Само няколко хиляди има – за по-първи хора от ПолитБюро.
    В белите държави не само със симптоми, но и само със съмнение, а и просто за успокоение ВСЕКИ ЖЕЛАЕЩ БЕЗПЛАТНО бива тестиран в рамките на деня.
    Немотия!

    1. проба има / тест нЕма = диагноза нЕма = статистика нЕма = ПРОБЛЕМ НеМА.
      „Митре малце болен, утре погребението!“
      Заплатата върви ли, върви, майно льо!

      1. „…Изследванията ще бъдат правени в Стара Загора, а резултати ще има утре”
        Стара Г7зора (За’арата) да не би да е по-главна от ЕСК2019, ЕСК2020, по инерция „НАСЛЕДСТВО“ ?
        ТЕСТОВЕ ТУК НЯМАМЕ, капиш’?

    1. сульо, като нямаш нищо за казване що не се скриеш?
      само такива ни липсват да пра’ят калабалък.
      АПРОПО, ПОЛИЦАИТЕ НЕ БИВА ДА БИЯТ СЪС ШАМАРИ ПЕНСИОНЕРА, КОЙТО СЕ ШЛЯЕ ПО УЛИЦИТЕ, НИТО ДА ГО АРЕСТУВА =В ЗАТВОРА ВИРУСЪТ ВИЛНЕЕ.
      ДА БИЯТ САМО С ДЪЛГА ТЪНКА ПРЪЧИЦА (И С РЪКАВИЦИ!) – КАКВИТО С АЙШЕТО ЩЕ ОСИГУРИМ СЪС ОБЩЕСТВЕНнА ПОРЪЧКА (ПРЕД ХАЛИТЕ).
      „Място за паника няма“ – каза Началничката, кис-кис (цял свят е блокиран, Уол Стрийт Борсата се издъни както от десетилетия не се е случвало, цял Китай е замразен, а и Италия от днес …Будали по света; свиркай си, майна, в ЕСК2019 нас ТОП НЕ НИ ГЪРМИ)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина