АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Протестите против презастрояването в Кючука продължават

Кючукпарижани взеха своето решение – предложението на инвеститора е отхвърлено, следва съд и протести

Гражданското недоволство под формата на протести в квартала на така наречения „Юбилеен блок“ продължава, съобщиха от инициативния комитет. Припомняме, че хората, живеещи в карето, заключено между бул. „Никола Вапцаров“ 67-87 и ул. „Македония“ 75-93, се обявиха преди месец срещу застрояването на междублоковото пространство. Става дума за частен парцел, на който ще се издигне жилищна кооперация.

Мястото зад Юбилейния блок в Кючука е предназначено за жилищно застрояване

След проведено допитване до жителите в карето на „Юбилеен блок“, оформено като две подписки „За“ приемане предложението на инвеститора в имот 56784.530.1882 и „За“ входиране на сигнал до Административен съд и до ДНСК, кючукпарижани взеха своето решение, разказа Димитър Тодоров от инициативния комитет.

„Резултатите към настоящия момент са 626 „За“ входиране на жалба и сигнал до Административен съд и ДНСК и 0 подписи „За“ приемане предложението на инвеститора. В резултат от така проведеното допитване става ясно, че членовете на Инициативния комитет против застрояването на УПИ VIII в кв. 37 по плана на Въстанически Юг, отхвърлят предложението на инвеститора г-н Илиан Филипов.“

В понеделник хората са изпратили уведомителни писма за решението до г-н Филипов и до кмета на града Здравко Димитров, който организира срещата между протестиращите и инвеститора.

Живеещите от засегнатите адреси са категорични, че ще продължат с протестните действия.

Рано тази сутрин за пореден път имаше блокада на пътя до спорния строеж в Кючука. Хората не се отказват и допълнително са мотивирани заради причинените аварии от строителя през уикенда, обясниха съкварталците.

Кючукпарижани излизат на протест в неделя

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Пимкаджиите сега ще цвилят на умряло и ще вдигнат мизата за разрешение…те са царе на поощренията в пликче, само не се знае защо никой не пита старата управа как точно това каре стана апетитната хапка за пимк и ко!

  2. Браво българи ние сме с вас, няма да дойда да протестирам, защото когато протестирахме против високите горива и ток, никой не дойде… Така, че сега ви е за урок, да знаете колко е жалко и най вече трудно, да се справяте сами в тоя живот!

  3. Мили кючукпарижни. Стискаме ви палци. Дано успеете в начинанието си.
    С вас сме. Идваме на протестите ви. Елате и вие когато дойде време политическата върхушка в лицето на градската управа и мафията да започнат бутането са тютюневите складове. Това неминуемо ще стане.
    Поздрави.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина