АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Прокуратура и полиция с извънреден брифинг за…

Шефът на Районна прокуратура, заместникът му и директорът на полицията организираха пресконференция за задържани шестима тийнейджъри с дози за еднократна употреба

Това са резултатите от Специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, проведена около 85 училища в областта

Шестима задържани тийнейджъри с дози наркотик за еднократна употреба. Заради тези резултати от Специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества около училища на територията на цялата област свикаха извънредна пресконференция в 16.30ч. днес ръководството на Районна прокуратура и МВР. В резултат на проведената вчера акция около 85 училища в областта и 25 места, на които ученици се събират да пушат, са задържани между 15 и 17- годишни младежи с различни количества марихуана, амфетамин и хашиш. И шестимата ученици са държали дрогата. Задържани за разпространение на наркотични вещества лица не бяха обявени на брифинга днес.

„Две досъдебни производства са образувани на територията на Второ районно. Близо до училище, в района на Сахат тепе, служители на полицията са забелязали лица със съмнително поведение. Установено е, че едно от тях, на 24 години, е употребило амфетамин, а в него е открито и останало малко количество наркотично вещество. Пак на територията на Второ районно е бил задържан 17-годишен младеж с марихуана, като се е опитал да се освободи от нея”, разкри районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. И посочи още един случай на заловени тийнейджъри на територията на Трето районно с амфетамин и хашиш.

„ Операцията е в рамките на борбата ни срещу разпространението и употребата на наркотични вещества от подрастващите. Тя има и превантивен характер”, обясни прокурор Грошев. Заместникът му Атанас Илиев допълни, че и полиция и прокуратура ще търси срещи с родителите на провинилите се младежи.

„Продължаваме с проверките по линия на борбата с разпространението и употребата на наркотици. Те ще вървят 2-3 пъти седмично, докато се справим с наркоразпространението около училищата в областта”, обясни директорът на полицията- Старши комисар Йордан Рогачев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина