АктуалноГрадътКултураНовини

Пламен Панов е новият председател на УС на Фондация „Пловдив 2019“

Принципалът гласува новия състав на ръководството

Стефан Стоянов не влезе

Местният парламент гласува новият Управителен съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“, след продължили близо час дебати по темата. На микрофон в залата досегашният зам.председател на ръководството на Фондацията зам.-кметът Стефан Стоянов направи предложение от името на вносителя – кмета Здравко Димитров, който по това време бе на среща с протестиращите от Кючука.

Според предложението, съветниците трябваше да гласуват освобождаване на целия състав на  УС и после имената на новия в едно.

Стоянов предложи:

Нов състав с нов мандат, като той влиза в действие от приемане на решението. Председател на УС Пламен Панов – зам.-кмет по култура, Илия Кирчев – зам.-кмет по общинска икономика; Членове: Стефан Стоянов – зам.кмет по образование, Недялко Славов – писател, проф. Стефан Костянев – МУ, Антон Баев – журналист и писател, проф. Любомир Караджов – журналист и специалист по PR, Димитър Семков –журналист, бизнесмен и един от първите предприемачи в Капана, Тони Симидчиева – председател на Регионалната занаятчийска камара и общественик.“

Така направеното предложение трябваше да запълни празнотата в ръководството на фондацията, след подаването на оставки от Иван Тотев, Тони Симидчиева  и Матей Матеев. В материалите за сесията, разпратени до медиите, в това предложение липсваха имена на номинирани.

От реплика на адв. Веселина Александрова – общински съветник от ДБ, стана ясно, че „Това, което чухме тук е много различно от предложението, гледаното на комисия“. Тя посика точката да бъде отложена за следващо заседание, за да мине през комисиите на  ОбС.

След нея думата взе Слави Георгиев, който се обърна към Стефан Стоянов с думите:

„Градските слухове носят, че вашето влияние в УС не е много ползотворно. Симидчиева подаде оставка. Редно е да дойде да се обоснове, защо иска пак да ходи в мръсна вода. На Антон Баев и Костянев не им видяхме очите през годината. Караджов и Славов-адмирирам, подобни хора трябва да са там. А сега какво ни предлагате – още от същото – категорично нищо правене!“

Съветниците приеха предложението на Николай Радев стария състав да бъде освободен от длъжност, но не и от отговорност, както и това на Стефан Послийски – председател на Постоянната комисия по култура, новите членове да бъдат гласувани поименно, един по един.

Така Пламен Панов стана новият председател на УС на Фондация „Пловдив 2019“, а Стефан Стоянов не влезе в органа, защото 17 души гласуваха „против“. Вижте кой от членовете какви гласове събра:

Тони Симидтчиева – 47 гласа „за“ ,0 „против“, 1 „въздържал се“

Димитър Семков – 47 гласа „за“ ,0 „против“, 1 „въздържал се“

Любомир Караджов – 43 гласа „за“, 0 „против“, 5 „въздържал се“

Недялко Славов – 40 гласа „за“, 0 „против“, 1 „въздържал се“

Антон Баев – 36 гласа „за“, 8 „против“, 3 „въздържал се“

Проф. Стефан Костянев – 30 гласа „за“, 6 „против“, 11 „въздържал се“.

Това означава, че към днешна дата УС е с един човек по-малко и няма зам.-председател, което не пречи на работата му. Предстои да бъде направено предложение за попълване на тази липса. Очаква се това да се случи на следващото заседание на местния парламент, което ще бъде на 28 декември 2019-а година.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

 1. СПРЕТЕ ХАЛТУРАТА „НАСЕДСТВО“
  2 декември, 2019 в 10:22 pm
  Повечето кандидацващи „Културски Операторци“ вече станаха ясни и известни с откровен Квази“артистичен“ КИЧ (=KITSCH=); при което някои като „фондация“ ЕДНО („Пловдив За ЕДНО“ = бившото Sofia Design Week, Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week) изобщо НЯМАТ ПРАВО ДА ДРАПАТ ЗА ОБЩИНСКИ ПАРИ ЩОМ СА ФОНДАЦИЯ (а обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС).
  Неуволняемата „артистична директорка“ следваше да я махнат веднага щом се издъни с блокиране на булеварда с насилването на дечицата ни с „ние сме всички цветове“ през януари; вместо това тя цица ДИРЕКТОРСКА ЗАПЛАТА твърде дълги месеци.
  Стига!
  2019 свърши! Айде няма нужда по инерция да се суркаме из КУЛТУРОПОДОБНИ СИВИ ПОТОЦИ до безкрайност; Софийската „СЕДМИЦА“ докога ще ни е на врата, а? А? Колко „Weeks“ бе майни?
  Зико, опомнете се, изтрезнявайте, освестете се и спрете изг7зиците!
  –––––
  5 за 4 ООД – Сурьозно? ФОНДАЦИЯ ТЪМНО-БЯЛАТА КУТИЯ?
  2 декември, 2019 в 10:42 pm
  ЩЕНИЯТА КРАЙ НЯМАТ: „…По-големият процент кандидати желаят развитие и в двете години…“ КАКВИ ДВЕ ГОДИНИ, МА КАКИНОТО, Я КАРАЙ БЕЗ КРАЙ, ЗАВИНАГИ.
  КВАРТАЛ ТВОРЧЕСКИ „ИНДУСТРИИ“ ВЕЧЕ СМЕ СИ ЗАФОРМИЛИ (КРЪЧМА ДО КРЪЧМА, А СИ БЕШЕ ПОЛЕЗНА ЗАНАЯТЧИЙСКА ЧАРШИЯ; ПИТАЙТЕ АРХ. ТОНИ ТОПАЛОВА ТАКА ЛИ СИ Я ПРЕДСТАВЯШЕ КАТО Я СПАСЯВАШЕ?) = ТА ЕТО СЕГА И С ФОНДАЦИИ КАТО СЕ ОБЗАВЕДЕМ – АМИ КОЙ КАТО НАС…
  –––––––
  „ФОНДАЦИЯ“ следва да благоТВОРИ, а не обратното – проверете!
  3 декември, 2019 в 4:25 pm
  Никоя ФОНДАЦИЯ не може да иска народни ПАРИ. Самата дума -проверете в енциклопедията- означава БлагоТВОРИтелност КЪМ НАРОДЕЦА, а не обратното.
  Цит.: “…обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС..” казва коментар = ами точно:
  “Фондация ОТВОРЕНИ изкуства” са тъкмо израстък от неговото “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО” Соросово, там колко години едни каки позирВат и цицат, а? Нещо друго да сте видяли освен перверзии там?
  #КОЙ подписа заповед за назначение на Меката Китка Асан Асанов за ДИРЕКТОР на ЕДНО? С каква заплата и откъде; а и с какви функции и кого да директирВа? Да продуктира какъв Продукт? Ами да го храни тогава, без да занимава Общината.
  Сдружение “ПрезКупЗаГрош” ли? “5 за 4 ООД“ с Ограничена Отговорност Пет за Четири ли?
  Пловдивчаните сме БУДАЛИ ама само до едно положение.
  След Диктатурата на инджинеринг ИМПЕРИАЛиста нека се коригираме, не може по инерция. Който стратегира как 2019 щяла ЕСК да вегетира завинаги да цица от Града-вместо да се запретне за нещо градивно, полезно, практично- си прави сметки БЕЗ КРЪЧМАРЯ.
  Която изкуствена блондинка им ги е наобещавала разните благинки нека бъде разследвана и ако не е крала както Шефа й, а само под масата недоказуеми ръкостискания, то ЩЕТИ по недобросъвестност и некадърност няма начин да не й се намерят. Милионни.
  Трите милиона “МелинаМ” са ОБЩИНСКИ и Общината има катастрофален бюджет и ДУПКИ за закърпване (или греша, нямало ли да удвояват ДАНЪЦИТЕ?)
  ПолитБюро като няма, Фондации и Агитки и Сдружения са СВОБОДНИ, ура!
  –––––––
  AMERICA FOR BULGARIA FOUNDATION остава на сухо!
  3 декември, 2019 в 6:14 pm
  Е как,
  АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ФОНДАЦИЯ нима ще остане „на сухо“?
  Някое и друго наше милионче да не им харижем за т’вачка – он’вачка?
  Що за ФОНДАЦИЯ са тия, щом не искат Народна Паричка?
  Или не бяха ли същите дето се казваха USAID и бяха Орган на Външното им Министерство преди време, т.е. на Държавния Департмент, сиреч ДЪРЖАВЕН – в зле разклатената им „държавност“?
  Бате ТРЪМП още ли не ги е забелязал, та да врътне и това кранче както умее?
  Саръевите палят свещици . . .
  Ш-ш-шт!
  ––––––
  „WRONG EVENTS“ ООД ARE VERY, VERY WRONG
  3 декември, 2019 в 6:34 pm
  „Уронг ИвенЦ“ ООД пък са върха на подигравката срещу пловдивскио БУДАЛА Заспал Муйко В Сламата.
  Преведено за когото (оти ингилизки нЕма откАде он да назнайва, демек…!) гласи:
  СБЪРКАНИ МЕРОПРИЯТИЯ.
  Колтурничкото за ГРЕШНИ СЛУЧКИ.
  Ама са МНОГО, МНОГО В ГРЕШКА като заглавие на ООД за пред ОСъвета.
  ‘Оди дрОби Зеле -както казваме в Коньовица = Go Chop Cabbage!

 2. Голям Председател, Президент, ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР, -откъде ги изкопавате таквизи нещастници – само ги вижте и на двете картинки тези Мъжествени ХАРАКТЕРИ, високо одухотворени, интелектуално-артисъично-академични та чак до върховното МОНТЕ – SORRY. . .
  2019 ОТМИНАВА скоро бе, будала, избърши си гурелите та прогледни!
  ДЪРВЕН КАМЪК, дето казва народът за абсурдите управленЦки

 3. Именити съграждани. Тютюневия град ще го разрушат ( времето и собствениците му ) под носът ви.
  Културата никаква е нема. Ядене и пиене. Този УС е направен само и единствено във ваш интерес. Като гледам колко често се сменят членовете и председателите направо ме хваща смях. Показвайте си завързаните куфари в така наречената галерия капана. Ебати смеха.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина