АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Общо 300 хиляди лева кръвнина искат родителите на Плъха от рентгенолога Иван Димитров

Отложиха делото срещу доктора за май, тъй като съпругата на жертвата Георги Джевизов не дойде на разпоредителното заседание

Съседи на доктора и председателят на БЛС- Пловдив го подкрепяха пред съда

Общо 300 хиляди лева кръвнина искат родителите на убития Георги Джевизов- Плъха от рентгенолога Иван Димитров. Делото срещу доктора стартира днес, но бе отложено за май, заради неявяване на съпругата на жертвата. Адвокат Красимир Елдъров, който е частен обвинител на семейство Джевизови, заяви, че тя не си получила призовката, а била ключова за процеса, тъй като видяла как преди убийството Плъха използвал наркотични вещества. „Искам най-тежкото наказание за убиеца”, каза извън съдебната зала майката на Георги Джевизов.

Докато вървеше разпоредителното заседание, в подкрепа на подсъдимия за убийство рентгенолог пред съдебната палата се събраха негови съседи и колеги. Председателят на БЛС- Пловдив Георги Кръстев прочете позиция на УМБАЛ „Пловдив”. Медици от болницата направиха подписка в подкрепа на колегата си от отделението по Образна диагностика.

“Д-р Димитров работи в УМБАЛ-Пловдив от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите. До този момент ръководството на болницата е получавало единствено благодарности във връзка с неговата работа”, се казва в подписката.

В нея е отбелязано, че след инцидента д-р Димитров продължава да изпълнява съвестно служебните си задължения като рентгенолог. Многократно е споменавал пред колеги, че съжалява за случилото се.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Мисля си, че в НК пише, че за кражба лежиш в затвора, а не в гроба! Смъртно наказание в България няма, но очевидно докторът се изживява като бог! Всичко това означава едно…затворът е най-логичната последица!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина