АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Липсват приемни семейства за новородени в област Пловдив

Бебета се настаняват в Нови Пазар, Дупница, Благоевград и Рудозем

78 семейства се грижат за 81 деца в града и региона

В Пловдив и региона липсват приемни семейства за новородени. Това стана ясно по време на празника на християнското семейство, организиран в Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС), където бе отчетена и Информационната кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич”. Инициативата е на от Областния екип по приемна грижа – Пловдив (ОЕПГ) в партньорство с Комплекса.

Областният екип по приемна грижа отчете 78 действащи приемни семейства с 81 настанени деца в тях. Поради липса на приемни семейства за новородени в област Пловдив, през изминалите месеци, бебета са настанявани в приемни семейства в градове Нови Пазар, Дупница, Благоевград, Рудозем.

Опитът на работещите специалисти показва не само нуждата от приемни семейства за бебета. Липсват и семейства, които са готови да приемат две или три деца между 3–, 4– и 5- годишна възраст, с цел да не се разделят братя и сестри, когато се наложи тяхното настаняване, извън семейството.

Именно един такъв случай развълнува всички присъстващи на празника на 21 ноември. Две сестрички се срещнаха със своя брат по време на тържеството, а срещата им взриви вълна от емоции. Те говореха разгорещено, перминавайки от български на турски език, в опит за краткото врме да вземат колкото се може повече от срещата помежду си.

30 деца и техните приемни семейства празнуваха в деня на Християнското семейство в КСУДС – Пловдив.

Забавната програма за децата включваше групови ателиета „Музика в действие” и „Писмо до моето бъдещо аз”, където приемни родители и деца се забавляваха и обменяха идеи и опит. По време на цялото събитие специалисти от КСУДС – Пловдив и екипа на ОЕПГ бяха на разположение за консултации и подкрепа.

В края на събитието, както е редно на празник, всички се събраха около специално подготвена торта, дарение от Фондация „Горещо сърце“, за което екипът на КСУДС поднася своите благодарности.

В рамките на деня, традиционно се проведе акция по кръводаряване, в която имаше немалко желаещи, но само двама човека имаха подходящи показатели за кръводарители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. „по време на празника на християнското семейство, организиран в Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС)“ чиято задача е да унищожи христианското семейство в България.

    Да ви изсъхнат ръцете изроди! Не пипайте децата!

    1. Що направо не ги пускат на търг за желаещите, а булка? Да ви имам и извратената логика. На новородените и всякакви други деца – мястото им е при родните им майка и баща. Вместо модерните еничари да разбиват семейства и да плащат на непознати да се ‘грижат’ за чужди деца, да оставят хората на мира.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина