Ламбо спази обещанието си, игра на финала на Сцена на кръстопът

Актуално Градът Живот Култура Новини

Стефан Данаилов: Скъпа пловдивска публика, благодаря ви за обичта към театъра и към мен

„Скъпи приятели, на 24 септември миналата година ви обещах, че ще се върна на сцената – тук в Пловдив. Ето ме пред вас със спектакъла „Актрисата”.  Датата 22-и ми е много особена – на 22 август ме оперираха, на 22 септември почина сестра ми, на 23-и бе рожденият ден и си отиде любимата ми Мария. Тук съм, за да ви благодаря за обичта ви към театъра, към актьорите и персонално към мен”. С тези думи се обърна към публиката в Драматичния театър проф. Стефан Данаилов на финала на 23-ото издание на Международния есенен фестивал „Сцена на кръстопът”.

rpt

Големият актьор и арт директор на театрален форум бе част от спектакъла „Актрисата” заедно с Аня Пенчева, иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев и Боряна Бабанова.

„ Щастлив съм, че този фестивал е важна част от живота на пловдивчани”, каза още Стефан Данаилов и не пропусна да изрази радостта си от множеството цветя, които екипът на „Актрисата” получи, защото: „ние – актьорите, обичаме цветята, обичаме аплодисментите, те са знак на уважение към работата ни на сцената”.

Директорът на театъра Кръстю Кръстев допълни, че 23 години са малко и се надява да бъде свидетел и на 50-ото издание на театралния фест.  Кръстев отправи специални благодарности към пловдивската публика.

А тя не изневери на „Сцената” и тази година. Над 5000 зрители гледаха фестивалните представления в Голямата и Камерната зала на театъра, както и в Кукления театър. Билетите за някои от спектаклите свършиха буквално за дни, а на сцената под тепетата гостува пъстра палитра от представления от българския театрален афиш, както и гости от Украйна и Унгария.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.